Plochodrážníci se perou s Lukášem Peškem o řidítka

Praha – 7. února
Velký boj v současné době svádí čeští plochodrážníci s Lukášem Peškem a dalšími úspěšnými závodníky z dalších motocyklových odvětví. V sázce jsou řidítka a to ne zrovna ledajaká. Společnosti Sport-Press a Motorsport Vavřinec ve spolupráci s Klubem motoristických novinářů totiž připravují vyhlášení druhého ročníku ankety o Zlatá řidítka. V hlasování motoristických novinářů a dalších odborníků, v nichž poprvé figuruje také zástupce magazínu speedwayA-Z mají závodníci z ploché dráhy vskutku nezanedbatelné šance.

Lukáš Pešek je jednoznačným favoritem. K silným aktivům dvaadvacetiletého silničáře patří triumfy v Grand Prix Číny a Austrálie a umístění na pódiu v Kataru, Španělsku, Francii a českém Brně. Vysoké ambice mají bezesporu i Petr Vorlíček, mistr Evropy ve třídě Open Supermoto, Vía Kuklík, evropský šampión z endura, vítěz Rallye Lisabon – Dakar Josef Macháček, Michal Votroubek, motokrosový šampión Evrpopy I.M.B.A. či Michal Filla, třetí ze silničního ME v kubatuře Supersport 600.

Ve skvělé společnosti se dozajista neztratí ani plochodrážníci. Vysoko je ceněn především postup do Grand Prix v podání Lukáše Drymla. Stejně tak jeho evropský primát ve dvojicích společně s bratrem Alešem a Zdeňkem Simotou. Vysoko míří rovněž členové juniorského nároďáku, kteří vybojovali světový bronz a Filip Šitera, třetí nejlepší závodník starého kontinentu do devatenácti let.

Uzávěrka hlasování, v němž každý respondent hodnotí šest nejlepších závodníků a udílí jim body dle klíče 10 – 6 – 4 – 3 – 2 a 1, je zítra.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II) a Jiří Georgijev