Expresní liga vyvrcholí v neděli

Divišov – 14. července
Do letošní první ligy je velice snadné se trefovat. Sanitka, která přijela do Svitav bez lékaře. Absence Slaného v Žarnovici a pardubického béčka v Praze. Déšť a předčasný konec v Pardubicích, díky čemuž se nový rozpis neodjel celý až do konce. Nicméně na pozadí slušných závodních momentů a zaplnění termínového kalendáře není dehonestace soutěže na místě. Nicméně jednu raritu nižší divizi nikdo neodpáře. V neděli odpoledne v Divišově vyvrcholí ani ne celý měsíc od doby, kdy v Žarnovici začala.

Tipujte:

Kdo se v neděli stane vítězem první ligy?

View Results

Loading ... Loading ...
Eduard Krčmář posílí Slaný
Eduard Krčmář posílí Slaný

Čtvrtý prvoligový závod má ve své startovní listině pět týmů, nicméně pouze Žarnovica staví kompletní čtveřici. Všichni ostatní budou muset využít nasazení závodníka navíc, což v praxi přináší jednu nekompletní jízdu.

Startovní listina je standardní, dalo by se říct. A to i v otázce hostování Martina Gavendy v sestavě pardubických dvojic. Ze zažité praxe vybočuje pouze angažmá Eduarda Krčmáře ve slánském týmu. Medailové ambice středočeského celku jsou přitom prakticky nereálné, nicméně účast elitního závodníka je dozajista sympatická.

Patrik Mikel a Martin Mejtský mají pardubické vesty, ale jedou v týmech proti sobě
Patrik Mikel a Martin Mejtský mají pardubické vesty, ale jedou v týmech proti sobě

Hlavní zápletkou nedělního klání se stane boj o titul. Zatímco po druhém závodě na Markétě srovnali Pražané krok s Pardubičany jak s velkými, tak malými body, hned na druhý den Východočeši kontrovali. A protože ručník do ringu deštivého závodu letěl za stavu, kdy pardubické dvojky byli na druhé příčce, ztrácí Praha dva tabulkové body.

Pražané v boji o titul spoléhají také na Ondřeje Smetanu, který na snímku ujíždí Jakubu Valkovičovi
Pražané v boji o titul spoléhají také na Ondřeje Smetanu, který na snímku ujíždí Jakubu Valkovičovi

Situace s útokem na prvoligový trůn se jí za těchto okolností komplikuje, nicméně další ambiciózní týmy mohou být rozhodujícím jazýčkem na misce vah. A v neposlední řadě také katalyzátorem dramatické podívané pro diváky.

Startovní listina:

AK 3ton Slaný: 1 Eduard Krčmář, 2 Michal Dudek, 3 Pavel Čermák, 4 neobsazeno
AMK ZP Pardubice 2: 5 Martin Mejtský, 6 Martin Gavenda (Žarnovica), 7 Josef Novák, 8 neobsazeno
Markéta Praha: 9 Ondřej Smetana, 10 Filip Hájek, 11 Zdeněk Holub, 12 neobsazeno
SC Žarnovica: 13 Jakub Valkovič, 14 Ján Mihálik, 15 David Pacalaj, 16 Patrik Búri
AMK ZP Pardubice: 17 Patrik Mikel, 18 Tomáš Suchánek, 19 Jaroslav Petrák, 20 neobsazeno

Foto: Karel Herman