Pech Filipa Šitery pokračoval dnes třetím dílem

Mt Gambier – 5. ledna
Třetí díl otevřeného šampionátu nabídnul dnes takřka stejnou podívanou jako v uplynulých dvou kláních. Už potřetí triumfoval Chris Holder. A také další medailisté Joe Screen a Troy Batchelor ve své podstatě jen obměnili pořadí z Gillmanu a o něco více z Mildury. Bohužel pokračoval i pech Filipa Šitery. Plzeňský závodník přišel opět o finále A o jediný bod. Tentokrát byla na vině jedna z dvojice jeho Jaw.

Před závodem nebyl Filip Šitera ještě ve své kůži, nicméně neskrýval naději. „Je to lepší, ale pořád mě bolí žebra,“ řekl exkluzivně magazínu speedwayA-Z. „Ale finále A se budu snažit udělat.“

A jak řekl, tak udělal. Dvě druhá místa a dva triumfy zatížily jeho konto deseti body. Jenže černočerná smůla se jeho kombinézy držela opět jako čert kříže. „Zadřel jsem motor,“ bezmocně rozhodil rukama, když v páté sérii neviděl cíl.

„Asi mi není souzeno dostat se do áčka,“ pokračoval. Jenže to ještě netušil, co jej čeká ve finále B. Od startu se díval na záda trojice soupeřů. „Neměl jsem převod,“ vysvětlil vzápětí. Před středečním mítinkem v Newcastle zatím figuruje na sedmé příčce průběžného pořadí.