Filip Šitera letí za sluncem

Mladá Boleslav – 21. prosince
Zatímco se střední Evropa bude třást zimou, Filip Šitera se už počtvrté ve své kariéře vydá na druhou stranu Zeměkoule. Na přelomu prosince a ledna jej čeká pětidílný Linddales Australian Championships. Vedle plejády domácích borců mu budou největšími konkurenty Švéd Fredrik Lindgren a Angličan Joe Screen. Filip Šitera si před svým odletem našel čas na komentář pro magazín speedwayA-Z.

Dlouhý přesun začíná ráno po Štědrém dnu. „Letím v 8:45 z Prahy do Londýna,“ odhaluje svůj cestovní itinerář. „Z Londýna do Singapuru a odtamtud rovnou do Sydney. Nevím, jestli cestou někoho známýho potkám. V Anglii jsem mluvil s Chrisem Holderem a Cory Gathercolem, ale ti už letěli koncem října.“

Zavazadlo multinásobného českého šampióna nebude nikterak napěchované. „Beru si jen karburátor a malý věci,“ líčí. „Jinak jsem už všechno poslal, ale ještě to tam nedorazilo.“

Vlastní program začíná 28. prosince v Milduře. Na programu je trénink a slavnostní večeře. Druhý den se už bude závodit naostro.

Linddales Australian Championships:

kolo 1 Olympic Park, Mildura 29.12.
kolo 2 Gillman Speedway, Adelaide 2.1.
kolo 3 Borderline Speedway, Mt Gambier 5.1.
kolo 4 Newcastle Showground, Broadmeadow 9.1.
kolo 5 Sydney Showground, Homebush Bay 11.1.

Potvrzení účastníci:
Troy Batchelor, Jason Doyle, Cory Gathercole, Josh Grajczonek, Trevor Harding, Tom Hedley, Lee Herne, Chris Holder, Robert Ksiezak, Travis McGowan, Tyron Proctor, Aaron Summers, Cameron Woodward (všichni AUS), Joe Screen (GB), Fredrik Lindgren (S) a Filip Šitera (CZ), náhradníci Richard Sweetman, Mitchell Davey, James Holder a Kozza Smith.

Foto: Zdeněk Šitera