I po odřeknutí trávy Martin Málek své dilema zatím nevyřešil

Divišov – 15. června
Sotva se vrátil z Loppersumu, hned po návratu odřekl svůj start na dalším pouťáku na travnaté dráze v Opende. Přestože lékařská vyšetření naštěstí neodhalila žádné vážné následky z jeho pádu ve finále B, netuší, zda se o víkendu objeví v žarnovických závodech obou českých lig. Martin Málek se magazínu speedwayA-Z svěřil, že kromě zdravotního stavu mu v cestě na Slovensku svým způsobem brání také evropský šampionát v Plzni.

 

Martin Málek s velkou pravděpodobností vynechá oba ligové podniky v Žarnovici
Martin Málek s velkou pravděpodobností vynechá oba ligové podniky v Žarnovici

„Jsem hodně pobitý, proto ještě nevím, jestli pojedu,“ komentuje Martin Málek možnost, že by posílil Slaný v první lize a v extralize. „Vykašlával jsem krev, ale na rentgenu se nepotvrdilo vnitřní zranění. Jsem lepší každý den, uvidím, ale rád bych pomohl taky klukům v Plzni.“

Jako trenér divišovského centra čtvrtlitrů má totiž v evropském ohni čtyři želízka a pátého borce v záloze. V prvním semifinále se v sobotu dopoledne představí Petr Chlupáč a Daniel Šilhán. Odpoledne se v boji o postup do nedělního finále objeví Filip Šifalda a Jan Kvěch. Náhradníkem pro oba závody byl jmenován Milan Dobiáš.

Startovní listiny plzeňského ME 250 ccm:

semifinále 1, sobota dopoledne: 1 Karol Zupinski (PL), 2 Jason Edwards (GB), 3 Jonas Knudsen (DK), 4 Oscar Holstensson (S), 5 Markus Maximus Lill (EST), 6 Daniel Šilhán (CZ), 7 Mathias Rex (DK), 8 Danil Zeljonskij (RUS), 9 Phillip Hellström Bängs (S), 10 Andreas Hviid (DK) 11 Emil Breum (DK), 12 Toni Hyyryläinen (FIN), 13 Leon Maier (D), 14 Petr Chlupáč (CZ), 15 Filip Nizgorski (PL), 16 Leon Flint (GB), 17 Milan Dobiáš (CZ)
semifinále 2, sobota odpoledne: 1 William Hedengren (S), 2 Jan Kvěch (CZ), 3 Filip Šifalda (CZ), 4 Jordan Palin (GB), 5 Celina Liebmann (D), 6 Mads Dalum (DK), 7 Mateusz Adamczewski (PL), 8 Tim Wunderer (D), 9 Ben Ernst (D), 10 Sebastian Blakkit (DK), 11 Henrik Lorentsen (DK), 12 Jeffrey Sijbesma (NL), 13 Philip Olofsson (S), 14 Dmitrij Petrakov (RUS), 15 Denis Zielinski (PL), 16 Gert Heinvee (EST), 17 Milan Dobiáš (CZ)
Martin Málek s Pavlem Kuchařem, Petrem Chlupáčem a Janem Kvěchem
Martin Málek s Pavlem Kuchařem, Petrem Chlupáčem a Janem Kvěchem

Foto: Karel Herman a Jiřina Šifaldová