Šestá slánská akademie uzavřela svoji jarní část

Slaný – 10. června
Sobotu 10. června mají tučným písmem vyznačeni  v kalendáři všichni příznivci plochodrážního sportu a to díky pořadatelům z pražské Markéty, kteří od devatenácti hodin odstartovali další díl ze seriálu Speedway Grand Prix. Na stejný termín byl v dopoledním čase ve Slaném na pořadu šestý tréninkový kemp nazvaný Slaný Speedway Academy.

 

První, kdo rozbalil své nádobíčko na slánském stadiónu, byl polský jezdec Mateusz Lopuski, který je zde v poslední době poměrně častým hostem. Další, kdo si musel přivstat, byla sourozenecká dvojice Bruno a Frieda Thomas.

Pak již následovali mladí čeští začínající závodníci, z Divišova přijel Vojtěch Šachl, Pražan Michal Baštecký je stálým inventářem akademie, malý Tony Katra po středeční extralize, kde v přestávkách mezi jízdami předváděl své umění, se nemohl dočkat a byl první, kdo kroužil kolo za kolem na malém oválu. A aby byl výčet kompletní, pod taktovkou Miroslava Rosůlka s Lubošem Tomíčkem trénovalo i domácí duo Bruno Belan – Vojtěch Zamazal a severočeský SC Chabařovice reprezentoval Adam Nejezchleba.

Slunné počasí sobotního dopoledne nepřálo polskému mladíkovi. Mateusz Lopuski po krátkém účinkování na dráze se skláněl nad svým motocyklem.  A netrvalo dlouho, jeho rodiče  rozhodli v dalším činkování ve Slaném nepokračovat.

Ostatní adepti plochodrážního sportu  technické problémy neměli a tak se plně mohli věnovat radám trenérů, kteří postupně pravidelně jednotlivé jezdce na oválu střídali jak ve dvojicích tak trojicích.

Slánská plochodrážní akademie bude mít delší přestávku. Další pokračování je naplánováno na sobotu 23. září, ale to neznamená, že malý ovál bude zahálet. Již 1. července zde proběhne mistrovský závod a 16. září je na programu PRO-TEC Speedway Mini Cup.