Malá dráha uprostřed lázeňského kilometru prošla testem

Mariánské Lázně – 31. května
Ve středu se na dlouhé dráze v Mariánských Lázních objevili tři mušketýři. Jasně, všichni dobře vědí, že byli nakonec čtyři. D’Artagnan se cestou z Anglie s přívěsky někde zatoulal, ale Athos, Portos a Aramis, tedy Bruno Belan, Michal Baštecký, a Pavel Kuchař měli koní daleko více než slavní mušketýři, i když tak zvaně pod kapotou.

 

Bruno Belan, Pavel Kuchař a Michal Baštecký přijeli do Mariánských Lázní testovat nový ovál
Bruno Belan, Pavel Kuchař a Michal Baštecký přijeli do Mariánských Lázní testovat nový ovál

Stavitelé malé dráhy, domácí závodník Roman Tomany a Martin Šiška okruh před testem i namočili. Byli samozřejmě přítomni i samotné generálce. Okolo sedmnácté hodiny vše začalo. Kluci jeden po druhém doslova vlítli na okruh a bez ubrání každý obkroužil několik okruhů. I když kousek od nás probíhal mistrovský zápas v kopané, hráči si prášící dráhy moc nevšímali.

Bruno Belan v akci
Bruno Belan v akci

Všichni testující závodníci se svezli několikrát. Jezdci, rodiče, stavitelé dráhy i organizátor testu Míloslav Čmejla se shodli, že dráha je super. A až si tak zvaně sedne, pak nebude mít chybu. Test nám asi po hodině a půl ukončil jeden starší pán, který nám sdělil, že má na balkoně asi půl metru prachu. V zájmu dobrých vztahů jsme vyhověli a začali balit.

Pavel Kuchař nabízí doposud nepoznaný pohled na stopětadvacítku v Mariánských Lázních
Pavel Kuchař nabízí doposud nepoznaný pohled na stopětadvacítku v Mariánských Lázních

Doufejme, že možnost se v Mariánských Lázních svézt, přitáhne mladé zájemce právě z regionu západních Čech. V sobotu 24. června, se tady pojede mistrovství světa na dlouhé dráze. Testující kluci a D‘Artagnan,pod kterým se skrývá Terezie Nádraská, pojedou právě při mistrovství světa vložené jízdy pro diváky. Lepší propagaci bychom asi těžko hledali.

Michal Baštecký s důvěrně známým pozadím
Michal Baštecký s důvěrně známým pozadím

Miloslav Čmejla po dohodě s vedením klubu připravuje i celý závod, který by se mohl odjet možná i v letních měsících. Okolí Mariánských Lázní je nádherné, a šlo by to spojit i s možností výletu nebo dovolené. Vedení autoklubu Miroslav Musil, Jiří Dubský a další jsou této myšlence nakloněni.

Kolibříci byli spokojeni
Kolibříci byli spokojeni

Všichni jsme povečeřeli v restauraci pod tribunou s výhledem na dlouhou dráhu. Kdo se přijede na mistrovství světa podívat, uvidí i novou malou dráhu, a dokonce v akci.

Určitě se sluší poděkovat klubu, klukům, co dráhu stavěli i těm, kteří na výstavbu přispěli i z vlastní kapsy. Velké díky také rodičům jezdců, kteří vážili dlouhou cestu za vlastní peníze, no tak jako vždy. Těšíme se společně do Mariánských Lázní na mistrovství světa.

Testovací parta pěkně pohromadě
Testovací parta pěkně pohromadě

1 komentář u „Malá dráha uprostřed lázeňského kilometru prošla testem“

  1. To je malá dráha pro 125, taková jako např. v Chabařovicích ? Tam se dá jet celý okruh na plný plyn, nemusí pracovat s plynem ? Povrch je jaký, skoro mě to připadalo také jako písek.

Komentáře nejsou povoleny.