Chabařovická plošina nadchla nejen Dakaristu

Chabařovice – 26. května
Minulý týden měly Chabařovice čest přivítat účastníka velmi těžké soutěže DAKAR 2017, sedmatřicetiletého Lukáše Kvapila, který osedlal zapůjčený speciál od Pavla Pučka s jeho tradičním číslem 175. Lukáš Kvapil si přijel vyzkoušet kouzlo levých zatáček pro případ, co kdyby se mu tento sport zalíbil, aby měl už natrénováno.

Lukáš Kvapil proháněl v Chabařovicích motocykl Pavla Pučka
Lukáš Kvapil proháněl v Chabařovicích motocykl Pavla Pučka

Spolu s ním v Chabařovicích trénovali, zkušení mladí jezdci z různých motocyklových disciplín jako supermoto, Moto 4 nebo minibike. Tentokrát ale trénovali u nás a my jsme byli moc rádi, že si vybrali právě náš stadión. A kdo ví, třeba se to někomu z nich zalíbí natolik, že bude chtít plochou dráhu navždy spojit se svým životem.

Jmenovitě se u nás svezli:
Denis Fligr (14let) jezdí od 10 let – Supermoto – mistr ČR 2016 a dokázal vybojovat třetí místo na mistrovství Evropy!
Ondřej Honák (10let) jezdí od 4 let, MOTO 4, 150ccm, a závodí i ve Španělsku!
Jan Urban (9let) jezdí od 4 let – Supermoto – v kategorii 65ccm, dosáhl 4. místo v MČR (měl ale zlomenou ruku, kdyby se to nestalo, mohlo by to být prý lepší) nyní jezdí na 80ccm – jejich oblíbený trenér je účastník MS Pavel Kejmar!
Dominik Píša (19let) jezdí s přestávkami od 5let – Supermoto – 450ccm- Mistrovství Slovenské republiky – junioři, 5. místo MČR Pitbike, S2 s Petrem Vorlíčkem – stupně vítězů. A jeho soupeři jsou například Karel Hanika a David Kruliš!

Všem děkujeme za super odpoledne a doufáme, že se jim v Chabařovicích líbilo a přejeme jim, aby své úspěchy v sedlech svých motocyklů krásně množili.

8

Foto: Jiřina Šifaldová