První liga zítra zažije premiéru závodu pěti týmů

Svitavy – 19. května
Úvodním podnikem letošní sezóny ve svitavské Cihelně se zítra stane úvodní kolo první ligy. Po dodatečném vstupu druhého pardubického družstva do nižší divize se soutěž rozšířila na pět týmů, avšak počet závodů zůstal na čtyřech. Ke slovu však přichází nový rozpis.

 

Hynek Štichauer bude jedním z trumfů pardubických jedniček
Hynek Štichauer bude jedním z trumfů pardubických jedniček

Každý tým se skládá z minima třech a maxima čtyř závodníků, avšak čtvrtý muž sestavy není náhradníkem. Filozofie závodu je totiž postavena na vzájemných soubojích dvojic. Ty jsou stabilní po většinu z dvaceti rozjížděk a mění se teprve v závěrečné sérii.

Jediným strategickým prostředkem, který má manažer k dispozici, je taktická rezerva. Její užití není dle regulí podmíněno bodovým odstupem, ale řídí se limitem maximálního počtu pěti startů každého závodníka. Díky tomuto opatření může i tříčlenná sestava absolvovat kompletní program podniku s dvojící účastníků na startovním roštu každé z jízd.

Chybět nebude ani Tomáš Suchánek
Chybět nebude ani Tomáš Suchánek

Účinnost tohoto kroku se projeví již zítra, protože pouze Praha a Žarnovica přijede do Svitav s čtveřicí závodníků. Ondřeje Smetanu sklátila angína, takže tým z metropole budou zastupovat Zdeněk Holub, Filip Hájek a bratři Václav a Jan Kvěchovi. Ze Slovenska dorazí Patrik Búri, David Pacalaj, Ján Mihálik a Jakub Valkovič.

Josef Novák je v sestavě pardubických dvojek
Josef Novák je v sestavě pardubických dvojek

Ambice obou pardubických celků jsou zřetelné jen na první pohled do startovní listiny. Ten první disponuje Patrikem Mikelem, Hynkem Štichauerem a Tomášem Suchánkem, dvojka pojede s Josefem Novákem, Martinem Mejtským a Jaroslavem Petrákem. Slaný nastupuje s Michalem Dudkem, Piotrem Dziatkowiakem a Pavlem Čermákem.

Startovní listina:

AMK ZP Pardubice: 1 Patrik Mikel, 2 Hynek Štichauer, 3 Tomáš Suchánek, 4 neobsazeno
AK Markéta Praha: 5 Zdeněk Holub, 6 Filip Hájek, 7 Václav Kvěch, 8 Jan Kvěch
SC Žarnovica: 9 Patrik Búri, 10 David Pacalaj, 11 Ján Mihálik, 12 Jakub Valkovič
AMK ZP Pardubice 2: 13 Josef Novák, 14 Martin Mejtský, 15 Jaroslav Petrák, 16 neobsazeno
AK 3ton Slaný: 17 Michal Dudek, 18 Piotr Dziatkowiak (PL – ACCR), 19 Pavel Čermák, 20 neobsazeno

Foto: Mirek Horáček a Karel Herman

1 komentář u „První liga zítra zažije premiéru závodu pěti týmů“

  1. Nerozumím proč 1. ligu jezdí borci s extraligy, viz např AMK ZP Pardubice. Pokud mají Pardubice takovou základnu a tolik peněz, ať se přihlásí do polské ligy, nebo ať se u nás udělá jedna liga. Podívám se na sestavu a s fleku řeknu kdo vyhraje, ani nemusím na závody chodit.

Komentáře nejsou povoleny.