Evropská omluvenka přináší problémy i pro plzeňské dvojice

Praha – 3. května
Značková ušanka mu náramně sluší a pevný stisk ruky dává najevo dokonalou formu. Přesto jej však zraněná noha stále nepustí do závodní akce. Dnes nad ránem byl Matěj Kůs oficiálně omluven z evropského semifinále v Lamothe Landerron. Tím pádem Tomáš Topinka musí vyřešit rébus, kdo pojede po boku Josefa France při pondělních mistrovských dvojích v Plzni, s nimiž má problém také Milan Mach.

 

Matěj Kůs měl původně vstoupit do evropského šampionátu v Murecku, ale po jeho zranění došlo k přesunu k závodu ve Francii. Nyní jej zastoupí Zdeněk Holub. V akci se tam představí rovněž Hynek Štichauer a další místo, které AČR dodatečně získal zaujme Ondřej Smetana.

Nešťastný Matěj Kůs nepojede ani sobotní kvalifikaci o SGP 2018 v Žarnovici a tím pádem pochopitelně ani úterní pražskou extraligu, ani o den dříve v mistrovství republiky dvojic v Plzni. Během včerejška Tomáš Topinka uvažoval, že po boku Josefa France nasadí Ondřeje Smetanu, který v sestavě žádného jiného týmu nefiguruje.

Personální změnu musí učinit i Milan Mach, jelikož se Jakub Jamrog zranil v evropském semifinále v Terenzanu.

Matěj Kůs a Josef Franc jeli spolu v Pardubicích 2014, Slaném 2015 a loni na Markétě, ovšem v pondělí nepustí Matěje Kůse do závodu zranění
Matěj Kůs a Josef Franc jeli spolu v Pardubicích 2014, Slaném 2015 a loni na Markétě, ovšem v pondělí nepustí Matěje Kůse do závodu zranění

Foto: Mirek Horáček