Změny ve startovní listině Tomíčkova memoriálu jsou minimální

Praha – 8. října
Plochodrážní hody ještě nejsou u konce. Dnes nás na pražské Markétě čeká devětatřicátý Memoriál Luboše Tomíčka, od října 1969 tradičního souputníka pardubické Zlaté stuhy. Startovní listina, která láká především králem letošní Speedway Grand Prix Nicki Pedersenem a Američanem Gregem Hancockem, prozatím od své pracovní podoby doznala pouze minimálních změn. Vítěz včerejší Zlaté přilby v ní však nebude, by pořadatelé pro triumfátora z Pardubic už tradičně vyšetřili volné místečko.

Letos Milan Špinka, manažer dnešního závodu, oslovil vítěze pardubické Zlaté přilby okázale. Přišel na tiskovou konferenci. A když Petr Moravec po úvodním hodnocení závodu přímo ústy hlavních protagonistů dal prostor plénu novinářů, přihlásil se s vlastním dotazem na Andrease Jonssona.

Samozřejmě se zeptal, zda švédský borec využije nabídku na večerní start ve stověžaté Praze. A zdůraznil, že by si do nového motocyklu JRM mohl vyzávodit také náhradní motor. „Na tohle téma jsme si už vyměnili pár esemesek,“ usmál se Andreas Jonsson. „Jedu v Readingu, takže bohužel ne.“

Místo pardubického vítěze se tak se startovním číslem čtrnáct objeví Ital Alessandro Milanese. Ke změně dochází také u osmičky. Maďar Lázsló Szatmári je nemocný a musel svou účast odpískat. Jeho manažer Ákos Bodányi však promptně opatřil náhradu v osobě Norberta Magosiho.

Dnešní mítink začíná okolo šestnácté hodiny kvalifikací. „Uvidíme, jak se to sejde,“ vysvětlil Milan Špinka absenci exaktního času i rozpisu jízd. Dle posledních informací do ní nastoupí také Adrian Rymel. „Ukážu jim všem,“ vzkazoval třetí nejlepší muž letošního českého individuálního šampionátu z pardubického depa.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II) a Wojta Zavřel www.wojta-foto.wz.cz