Češi v akci 219

V týdnu, který o dnešní půlnoci skončil, viděli naši diváci extraligu v Pardubicích a juniorku v Plzni. V zahraničí vládnul déšť a tak se v Polsku v akci představil pouze Václav Milík a to ještě pouze v rámci bodovaného tréninku. Ze země našich severních sousedů dorazila bohužel zpráva o vážném zranění páteře, které si Tomasz Gollob přivodil pádem z motokrosového motocyklu. Dnešní krátkou kompilaci o působení českých a slovenských závodníků v zahraničí uzavře pódium v Belgii, na něž se postavil Ondřej Smetana.

 

Ondřej Smetana, Romano Hummel a Xavier Muratet na stupních vítězů v Heusdenu
Ondřej Smetana, Romano Hummel a Xavier Muratet na stupních vítězů v Heusdenu

V pátek zažil rekonstruovaný Olympijský stadión ve Wroclawi trénink čtyř čtyřčlenných družstev. Václav Milík, který se o den dříve v Pardubicích potýkal s nastavením svého motoru, kvůli mechanické závadě zůstal stát také v jedné z jízd pátečního klání.

Přesto však dal dohromady devět bodů (2 1 E 3 3) a společně s Maciejem Janowskim, Tomaszem Jedrzejakem a Oskarem Boberem dostal modrý tým k vítězství o tři body před modrými ve složení Tai Woffinden, Andrzej Lebeděvs, Damian Drozdz a Szymon Wozniak.

V jedné z jízd Václav Milík nastoupil za žluté družstvo, které skončilo poslední o tři body za bílými, a vyhrál.

Včerejší akce v Heusden Zolderu
Včerejší akce v Heusden Zolderu

Protože v neděli pršelo, Martin Vaculík se nedostal do extraligové akce. Výjezdové utkání jeho Gorzowa s Grudziadzem muselo být odloženo na náhradní termín.

Ondřej Smetana se v sobotu krátce mihnul plzeňským depem, aby se rovnou vydal na cestu do belgického Heusden – Zolder k mítinku Helzold Speedway Championship. Vyhrál ho Romano Hummel, pražský závodník skončil ve finále za ním a před Xavierem Muratetem a Anne Spaanem.

Foto: Radek Smetana