Zrušený přebor přece jen rozhodl o finalistech pro Prahu

Pardubice – 6. dubna
Když na mimořádném brífinku po třetí jízdě včerejšího prvního přeborového podniku zazněl verdikt, že se závod ruší, vmžiku se vynořily otázky, kterak dojde svého řešení kvalifikační otázka pro první finále mistrovství republiky jednotlivců. Nejspravedlivější řešení v podobě souboje na dráze se navíc dostalo mimo realitu. Pardubice, které prodělaly již na druhém zrušeném závodě během třech dnů, totiž deklarovaly, že se přeborový mítink už v žádném náhradním termínu neuskuteční. Navíc v kalendáři nebyl do termínu pražského finále žádný jiný přeborový mítink a nikdo z ostatních pořadatelů se nehrnul, aby svůj termín posunul do následujících dvou týdnů. A tak se východiskem pro sedmičku finalistů nakonec přece jen stal včerejší nedokončený závod.

 

Martin Málek figuruje v seznamu finalistů
Martin Málek figuruje v seznamu finalistů

Petr Moravec ještě včera ve Svítkově vymyslel návrh, který ještě před odjezdem ze Svítkova konzultoval s Tomášem Topinkou a Lubomírem Vozárem, tedy manažery, kteří mají v přeboru nejvíce přihlášených jezdců. Český plochodrážní šéf záhy svůj nápad sepsal do elektronické podoby a rozeslal do e-mailových schránek všech členů VV SPD.

Dnes po obědě řídící orgán tento návrh přijal. Dle něho sedmička zbývajících finalistů pro Prahu byla vytvořena závodníky, kteří byli loni klasifikování ve finále mistrovství republiky a přihlásili se ke včerejšímu mítinku v Pardubicích. Divokou kartu obdržel Michal Škurla, jemuž nečekaná operace ramene drasticky zkřížila jarní plány. Pořadí náhradníků určily celkové výsledky loňského přeboru.

Kvalifikovaní finalisté:

Václav Milík, Pardubice
Josef Franc, Praha
Matěj Kůs, Praha
Eduard Krčmář, Slaný
Hynek Štichauer, Pardubice
Tomáš Suchánek, Pardubice
Zdeněk Holub, Praha
Ondřej Smetana, Praha

Dosazení jezdci pro pražský závod:

Martin Málek, Březolupy
Jaroslav Petrák, Pardubice
Filip Hájek, Praha
Michal Dudek, Slaný
Patrik Mikel, Pardubice
Piotr Dziatkowiak, PL – Slaný (ACCR)
Martin Gavenda, Březolupy

Divoká karta pro pražský závod:

Michal Škurla, Praha

Ranking list náhradníků:

Martin Mejtský, Pardubice
Michal Hádek, Plzeň
Josef Novák, Pardubice
Jakub Valkovič, SK – Žarnovica
Sindy Weber, D – Liberec (ACCR)
Michal Tomka, SK – Žarnovica
Václav Kvěch, Praha

Foto: Mirek Horáček