Mariánské Lázně mají finále mistrovství světa

Mariánské Lázně – 18. září 22:30
V roce 2007 se Mariánské Lázně po devět let trvající odmlce vrátily na mapu světového dění v dlouhé ploché dráze. Místní stadión, který patří k nejkrásnějším na světě a je jediný ve střední a východní Evropě, hostil v květnu čtvrtfinále mistrovství světa. Závod za účasti vrcholných představitelů Karlovarského kraje, města Mariánské Lázně, FIM a AČR zvládli pořadatelé bezchybně a přesvědčili, že mají organizaci včetně mediální a reklamní kampaně na špičkové úrovni.

Díky úspěchu roku 2007 a diplomatickému úsilí zástupců naší ploché dráhy přidala FIM jeden závod finále Mistrovství světa 2008. Souboje o světový titul svede absolutní světová špička celkem ve čtyřech závodech a celý seriál odstartuje u nás v sobotu 24. května 2008. Návrat na pořadatelský vrchol se tak bude konat v roce oslav 200 let od založení města a velkou měrou přispěje k oslavám a prezentaci našich druhých největších lázní u nás i ve světě.

Akce se řadí k tomu nejvýznamnějšímu, co můžeme v příštím roce v České republice v motoristickém sportu spatřit. Svědčí o tom i již vyslovená podpora z úst nejvyšších autorit Autoklubu České republiky a Svazu ploché dráhy. Konání závodu podporují i Karlovarský kraj a samozřejmě město Mariánské Lázně. Bez pomoci těchto subjektů by nebylo možné podnik vysoké úrovně uspořádat.

Pořadatelským cílem letošního roku bylo přesvědčit, že dlouhá plochá dráha u nás stále ještě existuje a stabilizovat organizační a pořadatelské zázemí. Cílem roku příštího je zajistit pevné místo Mariánských Lázní v kalendáři FIM a u nás vrátit dlouhou plochou dráhu zpět na výsluní veřejného zájmu.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)