Václav Milík je potvrzen ve slovenském šampionátu

Žarnovica – 28. března
Před sedmi lety byl coby sedmnáctiletý teenager bezprostředním svědkem, kterak Matěj Kůs sebral vítězství ve Zlaté přilbě SNP Martinu Vaculíkovi, jenž si brousil zuby, že už nablýskanou trofej vracet nebude. Tehdy skončil čtvrtý, když si na nejnižší stupínek pódia nakonec vyskočil Chorvat Dino Kovačič.

 

Roku 2010 skončil Václav Milík těsně pod pódiem Zlaté přilby SNP
Roku 2010 skončil Václav Milík těsně pod pódiem Zlaté přilby SNP

Nicméně o pět let později se v nejstarším motoristickém závodě na Slovensku vydal ve šlépějích Matěje Kůse. Historie bude suše konstatovat, že Václav Milík vybudoval v předloňském finále ZP SNP nejvyšší překážku na cestě Martina Vaculíka ke čtvrtému triumfu. A že během jeho pěti triumfů se nikdy nestalo, že by slovenské eso nějaký soupeř tak dramaticky potrápil. Kdo však viděl Pardubičanův duel s Martinem Vaculíkem na vlastní oči, nemohl rozhodně zapomenout.

Od časů vítězství Matěje Kůse roku 2010 se něco takového odehrálo vlastně poprvé. Pražan díky svému smolnému pádu při čtvrtečním tréninku v Gniezně vypadl ze startovní listiny mistrovství Slovenska. Shodou okolností jej nahradí právě Václav Milík, který včera svůj start v nedělním žarnovickém závodě potvrdil.

Předloni se Václav Milík ve finále ZP SNP dostal před Martina Vaculíka
Předloni se Václav Milík ve finále ZP SNP dostal před Martina Vaculíka

Foto: Martin Mesiarik a Pavel Fišer