Slánské finále motivovalo Patrika Linharta k podzimnímu návratu

Mšené Lázně – 23. srpna
By se Patrik Linhart rozhodl po květnové extralize v Plzni pověsit závodnickou kombinézu na hřebík, vidina možného úspěchu při finále mistrovství republiky jednotlivců ho podnítila k návratu. Jede se totiž ve Slaném, kde zná doslova a do písmene každý centimetr. A tak se objeví pozítří v Březolupech, aby ve druhém kole semifinálové skupiny A potvrdil svých deset kopřivnických bodů a kvalifikoval se mezi nejlepších šestnáct plochodrážníků naší země. Motivuje ho k tomu i svérázná sázka s otcem Alešem.

„Když postoupím, zaplatí mi cestu, pokud ne, bude to na mně,“ vysvětluje slánský závodník, který věří, že by ve finále ve Slaném mohl zajet životní výsledek své kariéry. Do Březolup se ovšem nechystá bez přípravy. Trénoval ve Slaném a minulý čtvrtek ochutnal i ovál v libereckých Pavlovicích.

Právě po něm padlo definitivní rozhodnutí startovat na jihu Moravy. „Řek‘ jsem tátovi, že si beru motorky a jdu to zkusit,“ vzpomíná Patrik Linhart. V případě úspěchu má slíbený start také při Memoriálu Antonína Vildeho v Divišově. A v koutku duše věří, že mu dobrý výsledek z mistrovství republiky otevře dveře i do extraligového výběru Milana Macha.

Ve Slaném končí letošní extraliga a právě tady by se Patrik Linhart chtěl se svou kariérou rozloučit definitivně. K otázce možného pokračování v roce 2008 říká kategorické ne: „Chci jen dojet tuhle sezónu.“

Foto: Antonín Škach