Pavel Ondrašík se bude připravovat dnes v Bavorsku

Nandlstadt – 15. srpna
V sobotu se v německém Hertingenu koná poslední semifinále evropského šampionátu na travnaté dráze. Pavel Ondrašík a Jaroslav Pták v něm budou usilovat o jedno z šesti postupových míst, které by je dostalo do finále. V něm má Česká republika prozatím jediné želízko v ohni. Zdeněk Schneiderwind postoupil z francouzského La Reole. Pavel Ondrašík se bude na reprezentační start připravovat dnes v bavorském Nandlstadtu.

„Ten guláš mám v rámci přípravy,“ řekl pražský závodník magazínu speedwayA-Z v sobotu ve Svitavách. „Nevím, kde to je, neslyšel jsem o tom. Je to sice zadarmo, ale aspoň si otestuju motorku. Strašej‘, že ta dráha je příšerná, tak nevím…“ Vedle Pavla Ondrašíka je ve startovní listině dnešního závodu také Zdeněk Schneiderwind.

A Pavel Ondrašík by v sobotu rád následoval příkladu svého klubového kolegy a dostal se mezi šestnáct nejlepších Evropanů. „Rád bych postoupil,“ nezastírá. „Uvidíme, jaká bude dráha. Nikdy jsem tam nebyl. Některý dráhy mi seděj‘, jiný ne. Ale díky zranění jsem si nemoh‘ vybírat.“

Startovní listina semifinále ME na trávě – 18.8. Hertingen (D):

1 RUS
2 Jaroslav Pták, CZ
3 Theo di Palma, F
4 Daniel Bacher, D
5 Enrico Janoschka, D
6 Stephan Katt, D
7 Sjoerd Rozenberg, NL
8 Norbert Grögler, A
9 Pascal Swart, NL
10 Christophe Dubernard, F
11 FIN
12 Gabriel Dubernard, F
13 Pavel Ondrašík, CZ
14 Matthias Kröger, D
15 Jean Michel Bouillaud, F
16 FIN
17 Glen Phillips, AUS
18 Paul Cooper, GB
19 Volker Striepe, D
20 Macel Dachs, D

Foto: Antonín Škach