Memoriál Josefa Leifra se musí stěhovat

Praha – 2. srpna
Nedělní šampionát dvojic byl posledním závodem Milana Hajného ve funkci předsedy AK Divišov. Vzápětí po jeho skončení rezignoval. Divišovský klub změnil své plány na svůj pouák plánovaný na 8. září. Ten se uskuteční jako Memoriál Antonína Vildeho. HBC Speedway Fans tak museli hledat náhradní řešení pro svůj Memoriál Josefa Leifra, který jim Divišov původně zapsal do termínového kalendáře.

Memoriál Josefa Leifra se po třech ročnících své existence v podobě nadstavbového klání měl poprvé konat jako celý závod. Divišovským rozhodnutím ovšem muselo dojít ke změně. Vzpomínkové klání na pražského činovníka a nadšeného fanouška se nakonec pojede na závěr libereckého semifinále mistrovství republiky jednotlivců společně s Cenou města Liberce.

„Nechceme porušit tradici,“ vysvětluje Radek Fanta, jeden z trojice HBC. „Máme sponzory a spoustu věcí. A tak si půjčíme osm závodníků ze semifinále a pojedeme opět na čtyři jízdy.“ Myšlenka na první závod organizovaný fanoušky však nezapadla. Realizace by se však měla dočkat až příští rok zřejmě v Liberci.

Memoriál Josefa Leifra v kostce:

1. ročník 25.8.2004 Praha 1. liga Zdeněk Simota
2. ročník 24.7.2005 Divišov MR dvojic Miroslav Fencl
3. ročník 16.9.2006 Divišov SMF MR jed Luboš Tomíček
4. ročník 25.8.2007 Liberec SMF MR jed  

Legenda: ve sloupcích je pořadové číslo, datum, místo, druh hlavního závodu a vítěz.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)