Do Chrastné by se mohli ledaři vrátit ještě jednou

Holice v Čechách – 29. ledna
Po letech konečně v Čechách prožíváme opět opravdovou zimu a máme za sebou už čtveřici závodů. Také další sobotu a neděli se měli muži v sedlech ohřebovaných speciálů představit divákům. Zatímco v Račicích pokračují práce, aby se vůbec poprvé závodilo na veslařském kanále, úsilí členů AMK Nepomuk zničil hlupák motorovou pilou. Přesto ovšem není vyloučeno, že na konci nadcházejícího týdne bude mít mistrovství republiky družstev hned dvě zastávky.

 

Naděje na další víkend plný ledové ploché dráhy zůstává stále živá
Naděje na další víkend plný ledové ploché dráhy zůstává stále živá

„Takový hajzly, aby kraj světa hledal,“ nebral si Petr Moravec vůbec žádné servítky, když v sobotu ve středisku Žabák komentoval zničenou dráhu v Nepomuku. „Zkouším na neděli něco sehnat.“

Náhradní lokalita je totiž jediným řešením. Ovál v Nepomuku, odkud místní nadšenci ručně odhrnovali sníh na úkor úklidu chodníků před vlastními domy, je nenávratně zničen. Andrej Diviš vyloučil i rychlou stavbu dráhy v Chocenicích. Sám tady trénoval a před lety několikrát plánoval i závody, které však padly na vrub teplému počasí.

Letošní zima je pro ledaře kromobyčejně příznivá
Letošní zima je pro ledaře kromobyčejně příznivá

„Chocenice nechtěj‘ povolit,“ vysvětloval dnes v Holicích. „Je to chovnej‘ rybník.“ Radek Hutla zase vyloučil možnost přeložení svého podniku v Mělicích na neděli o týden dříve s pochopitelným argumentem o visících plakátech s termínem 11. února.

Naprosto je vyloučen Hamr na Jezeře, kde je vzhledem k malé hloubce a bahnu příliš slabá vrstva ledu. Řešení by mohl být rybník Pařezitý v Růžené, jejíž lednový termín padl díky vánočním dešťům. Nicméně Petr Moravec dnes ještě neměl stanovisko Miroslava Topinky.

Vyloučen však není návrat ledařů do Chrastné, byť si sem včera našlo cestu nejméně diváků ze všech letošních mítinků. „Zejtra zalejeme dráhu vodou a uvidíme,“ nechal se slyšet Luboš Pytloun v přestávce při práci na motocyklu Jana Peciny.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)