Boj o další vavříny čeká Michaela Hádka už v pátek

Plzeň – 31. července
Michael Hádek patřil s osmnácti body k nejvýraznějším osobnostem nedělního šampionátu dvojic. Tři jeho úvodní vítězství společně s důležitými body Jana Holuba dostaly divišovský tým, jehož barvy plzeňští junioři hájili, až do finálové skupiny. Stupně vítězů jim nakonec unikly, ovšem oba dva budou o další titul usilovat už v pátek. V Pardubicích je na pořadu přeložené kolo mistrovství republiky juniorských družstev, v němž vede Plzeň o jediný bod před Mšenem. Za Západočechy však tentokrát nastoupí i Filip Šitera. Ten měl původně s Michaelem Hádkem bojovat i v Divišově. Wroclaw si ho však nakonec stáhla na svůj výjezd do Toruně, který se však paradoxně neuskutečnil kvůli dešti.

„Určitě budeme chtít vyhrát,“ netají se Michael Hádek ambicemi PK Plzeň na páteční závod. Není divu, v Žarnovici se západočeský tým nedostal ani na stupně vítězů. A rázem mají v průběžném pořadí na krku konzistentní duo Matěj Kůs – Adam Vandírek.

„Jedou pěkně, ale Filip taky,“ říká Michael Hádek, který má na svítkovský ovál pěkné vzpomínky. V půlce května tady zaznamenal své premiérové umístění na pódiu juniorky. Výše tehdy skončil jedině Filip Šitera.

„Pardubice se mi líbí,“ svěřuje se Michael Hádek se svým názorem. „Hluboký dráhy neumím a tohle je tvrdý letiště. Dá se jezdit kolem dokola.“ Páteční bitva ovšem nebude žádnou procházkou růžovým sadem.

Mšeno usiluje o plzeňský skalp, který by ho poslal do průběžného vedení. Pardubice by chtěly přes svým publikem zlomit prokletí třetích míst. A zapomenout nelze i na Slaný či Žarnovicu.

„Uvidíme,“ komentuje Michael Hádek plzeňské vyhlídky na pátek. „Budeme se snažit. Co jinýho nám taky zbejvá…“

Foto: Antonín Škach