Holanďan zachránil Jaromíra Otrubu i šampionát dvojic

Svitavy – 26. července
Jaromír Otruba nemá skutečně lehkou svou premiéru v šampionátu dvojic. V zimě se dohodl na vytvoření společné dvojice s Pavlem Pučkem. Jenže pražský junior se zranil při květnovém semifinále šampionátu jednotlivců v Kopřivnici. Svitavský závodník měl nakonec vytvořit pár Mšena společně s Jakubem Hejralem. Po jeho úterní rezignaci však svoji účast skrečoval i středočeský klub. Jaromír Otruba ovšem svoji účast v nedělním Divišově nechtěl vzdát. Včera celý den žhavil telefonní linky, aby nakonec našel jezdeckého kolegu až z Nizozemí.

Na první pohled nemožná věc má prozaické vysvětlení. Při hledání paráka se Jaromír Otruba dovolal také Karlu Kadlecovi. Plzeňský nezmar má ovšem z víkendových bojů na trávě lehce pochroumané rameno a chce raději zůstat v klidu.

Přesto však našel řešení. Má u sebe na návštěvě holandského závodníka Sjoerda Rozenberga, který se přijel podívat na sobotní Grand Prix České republiky. Protože mu Karel Kadlec dohodl účast v zítřejším vzpomínkovém závodě na Antonína Kaspera ve Mšeně, přivezl si s sebou své motocykly.

Slovo dalo slovo a Holanďan, jehož čeští fanoušci znají prozatím pouze z Mariánských Lázní, vytvoří s Jaromírem Otrubou společnou dvojici. Jistě není bez zajímavosti, že Sjoerd Rozenberg se na své dva české závody připravoval už včera, kdy trénoval na plzeňských Borech.

Start nizozemského závodníka svým způsobem zachránil i samotný divišovský závod, protože počet párů zůstává na deseti. Dle řádů se totiž tým skládá z minimálně dvou jezdců, kteří musí projít přejímkou. Jediný závodník může za svůj tým nastoupit prakticky pouze v případě, že se jeho kolegovi něco přihodí v tréninku či v průběhu závodu.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)