Boj o přebornický titul se dostává do rozhodujících fází

Slaný – 20. července
V posledních dvou kolech šampionátu tříčlenných družstev se březolupskému celku podařilo vyhrát. Jeho husarský kousek snížil odstup moravského celku od doposud dominujícího Liberce. Severočeský klub vede už jen o dva body. Se třemi podniky zbývajícími do konce by však o svůj náskok mohl přijít, neukončí-li březolupskou šňůru. Do šestého kola, které je na pořadu v neděli večer ve Slaném, proto posílá silnou sestavu. Jenže soupeři nezůstávají pozadu.

Prozatím není jasná sestava domácího Slaného, který vyráží vstříc své zítřejší premiéře v evropském poháru klubových družstev v ukrajinském Rovně. A dá se jedině předpokládat, že Pardubice nastoupí poprvé ve čtyřech. Stín pochybností by se mohl vznášet jedině nad Jaroslavem Petrákem, který si minulou neděli ze slovenské Žarnovice odvážel své GM s přetrženým pístem.

Zato o sestavě obou rivalů už bylo rozhodnuto. Za Liberec pojedou Pavel Ondrašík, Polák Dariusz Lowicki a junioři Matěj Kůs a Filip Šitera, pokud se stihne vrátit z Rovna. Také Březolupy staví své nejlepší – Martina Málka, Martina Gavendu, Adama Vandírka a Michaela Hádka.

Jak v neděli nastoupí:

Slaný zatím není známo
Březolupy Martin Málek, Adam Vandírek, Martin Gavenda, Michael Hádek
Liberec Pavel Ondrašík, Dariusz Lowicki (PL), Matěj Kůs, Filip Šitera
Pardubice Hynek Štichauer, Pavel Fuksa, Jaroslav Petrák, Roman Andrusiv

Aktuální tabulka po pátém kole:

  malé body velké body
1. Liberec 148 17
2. Březolupy 144 15
3. Slaný 114 12
4. Pardubice 101 6

Foto: Antonín Škach