Praha doufá ve vítězství

Praha – 10. července
Po dubnové prohře s Rawiczí a květnové kontumaci s Lodží se dnes vypraví čeští diváci na pražskou Markétu na utkání druhé polské ligy teprve podruhé. Do české metropole míří lotyšský Daugavpils, třetí celek aktuální tabulky. Pražané zatím drží nelichotivý primát, protože jako jediný účastník soutěže nemají na svém kontě jediný tabulkový bod. Milan Špinka však bude mít k dispozici prozatím nejsilnější sestavu. Fanoušci by se tím pádem vedle možnosti získat slevu na vstupenky na Grand Prix mohli dočkat i druhého dárku v podobě vítězství českých barev.

Vedle osvědčeného Richarda Wolffa a uzdraveného Pavla Ondrašíka se poprvé v pražském druholigovém výběru objeví také Josef Franc. Každý z nich bude mít v základní dvojici jednoho slibného juniora – Pavla Fuksu, Martina Gavendu a Adama Vandírka. V záloze budou připraveni Patrik Doubek a Dominik Jech.

„Nevím, Daugavpils jede dobře,“ krčí rameny Milan Špinka nad otázkou, zda by dnes mohl zlomit sérii proher. Nicméně vnímá sílu svého týmu a v koutku duše věří v úspěch. „Budeme dělat všechno pro to, abychom doma vyhráli. Naše jednička, trojka a pětka jsou silnější a především Vanďa jede taky dobře.“

V sestavě hostí se objevují jména známá z lotyšských reprezentačních startů. Našim divákům bude nejvíce známé jméno Tomasze Bajerského. Polský závodník absolvoval v barvách Slaného několik extraligových startů. Díky osmi bodům z loňských Pardubic je dokonce úřadujícím mistrem republiky.

Jak v 18:00 nastoupí:

Lokomotiv Daugavpils: 1 Grigorijs Laguta
  2 Aleksandr Ivanovs
  3 Tomasz Bajerski (PL)
  4 Vjačeslav Giruckijs
  5 Leonids Paura
  6 Jevgenij Karabackijs
 
Markéta Praha: 9 Richard Wolff
  10 Pavel Fuksa (Pardubice)
  11 Pavel Ondrašík
  12 Martin Gavenda
  13 Josef Franc
  14 Adam Vandírek
  15 Patrik Doubek
  16 Dominik Jech

Aktuální tabulka:

  závody body bilance
1. Rawicz 7 14 +91
2. Lodž 7 10 +11
3. Daugavpils 6 8 +97
4. Opole 6 6 +68
5. Miskolc 7 7 -22
6. Krosno 7 5 -97
7. Praha 6 0 -148

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)