Definitivní český kalendář čeká na polskou extraligu

Pardubice – 30. listopadu
Pondělní rozšířené zasedání VV SPD všeobecně známé pod svým někdejším označením kalendářní porada v pondělí odpoledne dalo za vznik hrubému nástřelu českého termínového kalendáře na příští rok. Kvůli přihlášce SC Žarnovica, která se bude opírat o služby Martina Vaculíka, však jeho definitivní podoba musí počkat, až světlo světa spatří extraliga v Polsku. Po autorizaci jednotlivými kluby byl dokument dnes nad ránem oficiálně uveden do světa.

 

Březolupy nepřijdou o velký podnik ani nepřesrok
Březolupy nepřijdou o velký podnik ani nepřesrok

Protože v Žarnovici vyznávají myšlenku plochodrážních víkendů, což je logisticky výhodné pro české závodníky, není jasná ani podoba první ligy. Jeden z jejich podniků by totiž měl o víkendu doprovodit žarnovickou extraligu.

Jané nejsou ani pražské termíny, protože AK Markéta Praha si vyžádala čas na vyjádření do 15. prosince. Změny se dočkal i šampionát jednotlivců, jemuž odpadlo semifinále. Kvalifikační úlohu tak převezme dubnový přebor ve Svítkově.

Juniory čeká o jeden mistrovský podnik navíc
Juniory čeká o jeden mistrovský podnik navíc

Finále nejstaršího motoristického šampionátu naší země bude mít opět tři zastávky. Odstartuje v Praze a přes Mšeno vyvrcholí v Březolupech. Jednotlivé mítinky od sebe dělí větší časový úsek. Dlouhodobou podobu má i přebor jednotlivců, který zavede účastníky na osm míst. Po letech výjezdů do Žarnovice a Německa se však omezí jen na české území.

Jeden mítink dostal juniorský šampionát, přičemž samostatný závod pro devatenáctileté závodníky bude zatím odpočívat v historii. Ostatní mistrovské podniky se budou odbývat v zásadě dle dosavadních intencí.

Český termínový kalendář 2017:

9

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)