Startují Rychlá kola

Již po osmnácté bude Výstaviště v Lysé nad Labem patřit motoristickému sportu. Od 11. do 13. listopadu se na něm uskuteční tradiční specializovaná výstava závodních aut a motocyklů Rychlá kola. V letošním roce s mnoha medailisty z mistrovství světa a Evropy, z nichž většina dorazí nejen se svými stroji, ale i osobně na autogramiádu.

 

Do Lysé nad Labem tak v neděli 13. listopadu zavítají hned tři mistři Evropy: autokrosař Václav Fejfar, motokárista Adam Kout a trucktrialista Bohumil Čáp. V sobotním programu se představí například Petr Fulín, jenž s vozem Seat Leon vybojoval stříbrnou medaili v evropském šampionátu automobilů na okruzích. Identický kov získal Petr Nikodém v autokrosu ve třídě do 1600 cm3 a stejně dobře si vedl i Martin Jerman v závodech do vrchu v kategorii GT. Vynikající sezonu má za sebou Václav Milík, jenž korunoval své úsilí druhým místem v kontinentálním mistrovství na klasické ploché dráze.

Návštěvníci se mohou dále těšit na populárního freestylistu Libora Podmola, jemuž v účasti nezabrání ani nepříjemné zranění. Chybět nebudou Tomáš a Jakub Vejchodové, členové bronzového týmu z mistrovství Evropy v sajdkárkrosu. Stejné umístění, ale ve světovém finále družstev na dlouhé ploché dráze, brali letos v Mariánských Lázních Josef Franc, Hynek Štichauer, Martin Málek a Michal Škurla, které na Rychlých kolech doplní reprezentační manažer Milan Špinka.

Po oba víkendové dny bude navíc připravena poutavá podívaná i na venkovní ploše, na níž předvedou své umění motocykloví soutěžáci, mladí motokáristé a adepti ploché dráhy. Souběžně s přehlídkou Rychlá kola proběhnou 21. ročník autosalonu Kola a rovněž Pivní a vinné slavnosti.

9

text a foto:agentura Sport Press