Slánská rozlučka vstříkla Romanu Čejkovi do žil novou dávku závodnického séra

Ledce – 4. listopadu
Ještě loni v červnu se spolu v miletických vestách chechtali na nejvyšším stupínku Memoriálu Antonína Vildeho. Ovšem letos už nezávodil ani jeden z nich, pomineme-li lednovou zastávku šroubkařské série Drift-On-Ice v Jonsdorfu. Nicméně spojuje je také fakt, že na podzim přece jen opět usedli za řidítka plochodrážního motocyklu, byť při rozlučkách se sezónou. Jan Holub kroužil kolečka během pardubického Becher Cupu, Roman Čejka minulou sobotu při akci Eduarda Krčmáře ve Slaném. Magazínu speedwayA-Z se posléze svěřil, že opět dostává závodnické choutky.

 

 

Roman Čejka neodolal a poprvé od ledna minulou sobotu řídil plochodrážní motocykl
Roman Čejka neodolal a poprvé od ledna minulou sobotu řídil plochodrážní motocykl

Loučení pod taktovkou Eduarda Krčmáře staršího ve Slaném bylo opět společenskou záležitostí, žádným závodem, ani neoficiálním. Vedle aktivních závodníků jako Hynek Štichauer, Martin Mejtský, Michael Hádek, Jan Boháč a pochopitelně Eduard Krčmář mladší, dorazila další řada lidí dychtivých osedlat plochodrážní motocykl.

Vedle Miroslava Fencla, Michala Průchy či Radima Choda nechyběl také Roman Čejka. Výtečnou náladu mu nezkazily ani neustále praskající řetězy na vypůjčeném motocyklu, ani lehký pád. Pochopitelně musel čelit otázkám, kterak to vlastně s jeho aktivní kariérou v současnosti vypadá.

Roman Čejka prohání plochodrážní motocykl
Roman Čejka prohání plochodrážní motocykl

„Doteď mi to nechybělo,“ zamýšlí se. „Teď jsem se svez‘ a zase bych šel jezdit! Bavil jsem se o tom s pár lima. Všichni říkaj‘ ‚pojď to zkusit, pojď to zkusit‘. Tak uvidíme, jak se to vyvrbí…“

A jak se tedy závodní budoucnost Romana Čejky může vyvrbit? „Uvidíme přes zimu, rád bych jezdil, zase mě to přitáhlo,“ odpovídá, aby jedním dechem tuto záležitost uzavřel. „Hele, rozhodne se v zimě!“

Roman Čejka má opět závodnické choutky
Roman Čejka má opět závodnické choutky

Foto: archív Romana Čejky