Všichni mají díry v sestavách

Svitavy – 1. června
Šampionát tříčlenných družstev završí zítra ve Svitavách svou úvodní polovinu. Vzhledem k termínové kolizi s kvalifikací světových juniorských družstev v maďarském Debrecenu přijdou týmy o své juniorské leadery. Za této situace by mohl Slaný pokračovat ve svém útoku na Liberec, ovšem i středočeský klub bude postrádat své opory.

V Maďarsku je oficiální trénink před nedělním závodem už zítra. Liberec tím pádem musí oželet Filipa Šiteru a Matěje Kůse. Pardubice budou bez Hynka Štichauera a Březolupy oželí Adama Vandírka. Zahraniční start čeká také slánského Richarda Wolffa. Představí se ve francouzském Lamothe Landerron. Milan Mach nebude mít k dispozici ani Martina Vaculíka. Slovenský závodník se bude doma připravovat na mezinárodní juniorský turnaj, který se u příležitosti Dne dětí koná v neděli v Tarnowě.

A tak se ani tentokrát nedočkáme kompletní startovní listiny. Polodomácí Pardubice zachránil Roman Andrusiv. Po pondělní úspěšné maturitě bude mít premiéru v nové soutěži po boku Pavla Fuksy a Jaroslava Petráka. V podobné roli bude ve Slaném Radim Chod. Exmistr stopětadvacítek se už vykřesal ze zranění noha a nastoupí s Petrem Babičkou a Michalem Dudkem.

Kompletní sestavy včetně náhradníka na svitavskou dráhu vyšlou jen Březolupy a Liberec. Leadeři průběžné tabulky staví čistě seniorské družstvo ve složení Jakub Hejral, Vladimír Višváder, Dariusz Lowicki a Jaromír Otruba. Moravané, jenž budou asi nejvážnějšími konkurenty Liberečáků, nasazují Martina Málka, Michaela Hádka, Martina Gavendu a Rastislava Bandziho.

Jak zítra nastoupí:

Pardubice Jaroslav Petrák, Pavel Fuksa, Roman Andrusiv
Slaný Petr Babička, Michal Dudek, Radim Chod
Březolupy Martin Málek, Michael Hádek, Martin Gavenda, Rastislav Bandzi
Liberec Jakub Hejral, Vladimír Višváder, Dariusz Lowicki, Jaromír Otruba

Aktuální tabulka po třetím kole:

  malé body velké body
1. Liberec 88 11
2. Slaný 70 8
3. Březolupy 75 7
4. Pardubice 67 4

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)