Cizince nahlásili všichni

Mšeno – 26. května
Oficiální uzávěrka startovní listiny dnešního třetího kola extraligy ve Mšeně vybrousila dílčí informace, které magazín speedwayA-Z přinesl dopoledne. Každý tým nahlásil alespoň jednoho cizince. Stále převládá personální problém, protože s rozšířením extraligy na pět účastníků se snižuje možnost půjčit si hosta. Mšeno a Pardubice dokonce nevyužijí druhého náhradníka, což jim ve svém důsledku přinese také o jednu pneumatiku méně.

Antonín Kasper si chtěl na závod před domácím publikem vypůjčit Martina Vaculíka. Podobná akce není v rozporu s pravidly, protože do 30. června si každý klub může dělat se svou soupiskou, co chce. Ve druhé polovině roku ovšem musí s hostování souhlasit všichni ostatní soupeři. Avšak proti záměru mšenského kouče se tentokrát postavil Slaný, který slovenského juniora neuvolnil.

Pardubice opět vyšplouchl Matej Ferjan. Slovinec letos už potřetí odvolal svůj slib, že oblékne vestu se stylizovanou zlatou přilbou. František Kalina však bude mít k dispozici dalšího Jihoslovana. Jernej Kolenko nechal při svém dubnovém debutu vcelku sympatický dojem. Zbytek sestavy je tentokrát z domácích zdrojů. Pavel Fuksa je tedy prvním náhradníkem. A nezbývá než doufat, že rentgen po jeho včerejším pádě neobjeví žádnou frakturu.

Radomír Semela nahlásil Tomasze Gapinského. Ten loni na podzim pomohl Pražanům vyhrát, ale o týden dříve je nechal na holičkách. Kouč Olympu se po středeční zkušenosti s Juricou Pavlicem nechal dokonce slyšet, že startu polského závodníku bude věřit v momentě jeho příjezdu k pásce. Na konto Polákovy účasti vypadl z týmu Martin Gavenda a Adam Vandírek si s Matějem Kůsem rozeberou náhradnické posty.

Sestava plzeňského týmu zůstala oproti stavu ze včerejšího rána beze změny. Poprvé letos uvidíme Roberta Mikolajczaka. Na něho si čeští diváci rozhodně musí pamatovat z květnového Memoriálu Emila Sovy.

Klubové ambice z manažerského křesla:
Antonín Kasper, Mšeno:
„Chtěl bych doma vyhrát. Když tam budou dva Poláci a Tomáš Topinka, mám hned tři dobré závodníky. Marcin Piekarski bude střídat Dominika Jecha. A ještě musím nabudit Jakuba Hejrala.“

František Kalina, Pardubice:
vyjádření se nepodařilo získat

Radomír Semela, Praha:
„V Plzni se ukázalo, že máme vyrovnaný tým. Kdybychom udělali zase druhé místo, byl bych spokojený. Pokud pojede Tomasz Gapinski, budeme útočit na vítězství. Cílem je neztratit odstup od Slaného, než se kádr konsoliduje.“

Leopold Klíma, Plzeň:
„Do Mšena jedeme napravit, co jsme ve středu ztratili. To jsme očekávali nejmíň. Začátek jsme měli špatný a už jsme to nechytli. Ve Mšeně to musí být lepší. Pozvali jsme si naše závodníky, rozebrali je a oni slíbili, že budou lepší. Snad tedy nezklamou.“

Jak dnes v 18:00 nastoupí:

Grepl PDK Mšeno 1 Tomáš Topinka
  2 Dominik Jech
  3 Norbert Kosciuch, PL
  4 Jakub Hejral
  17 Marcin Piekardski, PL
  21 neobsazeno
 
ZP Pardubice 5 Jernej Kolenko, SLO
  6 Aleš Dryml
  7 Lukáš Dryml
  8 Hynek Štichauer
  18 Pavel Fuksa
  22 neobsazeno
 
PSK Olymp Praha 9 Luboš Tomíček
  10 Josef Franc
  11 Tomasz Gapinski, PL
  12 Richard Wolff
  19 Adam Vandírek
  23 Matěj Kůs
 
PK Plzeň 13 Andrzej Huszcza, PL
  14 Zdeněk Simota
  15 Filip Šitera
  16 Robert Mikolajczak, PL
  20 Michael Hádek
  24 Jan Holub

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)