Zítra bude hon na pauzující Slaný

Mšeno – 25. května 10:00
Ještě nedozněly emoce z druhého extraligového kola v Plzni a už se můžeme těšit na zítřejší klání ve Mšeně. Pokud budou si tentokrát diváci budou chtít vychutnat souboje naší elity, musí se do městečka pod Kokořínem vypravit sami. Vzhledem k preferenci velké ceny se závod na veřejnoprávní obrazovky nedostane. Magazín speedwayA-Z přináší první informace o startovní listině ještě několik hodin před oficiální uzávěrkou sestav.

Mšenu v Praze návrat mezi klubovou špičku vůbec nevyšel. Před domácím publikem by se ovšem chtělo vytáhnout. „Přál bych si doma vyhrát,“ nezastírá kouč Antonín Kasper, který už nahlásil svou sestavu i podle čísel. Přišel sice o Adama Vandírka, takže na post juniora musí Dominik Jech. Znovu pojede Tomáš Topinka a tentokrát i dva Poláci, Norbert Kosciuch a Marcin Piekarski. Čtvrtým mužem se stane Jakub Hejral. Není vyloučena ani změna na poslední chvíli. Okolo poledne bude na mšenském ovále trénovat Lazslo Szatmári. Maďar se tady zastaví cestou na pouák do Güstrowa. A pokud udělá dojem, kdo ví…

Pardubice si ve středu mohutným finišem bratří Drymlů zajistily třetí místo. Jak Aleš, tak Lukáš budou ve východočeské sestavě také zítra. Do ní míří tentokrát také Matej Ferjan. Další informace nejsou prozatím k dispozici, avšak účast Hynka Štichauera se dá předpokládat. Pravděpodobně bude přítomen i Pavel Fuksa.

Praha je zatím druhým celkem průběžného pořadí. A volný los Slaného by chtěla využít ve svůj prospěch. Radomír Semela bude mít k dispozici přesně stejné družstvo jako v Plzni. A tak si troufá vysoko. „Kdybychom udělali zase druhé místo, byl bych spokojený,“ říká. Není vyloučeno, že bude mít v rukávu ještě jedno eso. Praha stále vyjednává s Tomaszem Gapinskim. „Budu tomu věřit, až bude stát na pásce,“ komentuje jeho účast pražský kouč, který už má s příjezdy cizinců své neblahé zkušenosti.

Největší šok přinesl středeční výsledek domácí Plzni. Čtvrté místo nečekal asi nikdo. Klub si proto pozval české závodníky na kobereček a oni slíbili lepší výkon. „Chceme napravit, co jsme ztratili,“ nezastírá Leopold Klíma. Jedinou změnou v západočeské sestavě bude Robert Mikolajczak místo Daniela Jeleniewskeho.

Jak zítra nastoupí:

PDK Grepl Mšeno 1 Tomáš Topinka, 2 Dominik Jech, 3 Norbert Kosciuch, 4 Jakub Hejral, 17 Marcin Piekarski, 21 neobsazeno
ZP Pardubice Aleš Dryml, Lukáš Dryml, Matej Ferjan, Hynek Štichauer, další detaily nejsou zatím k dispozici
PSK Olymp Praha Josef Franc, Luboš Tomíček, Richard Wolff, Matěj Kůs, Martin Gavenda, Adam Vandírek, Tomasz Gapinski je v jednání
PK Plzeň Filip Šitera, Zdeněk Simota, Andrzej Huszcza, Robert Mikolajczak, Michael Hádek, Jan Holub

Poznámka: oficiální uzávěrka bude až dnes v 18:00.

Aktuální extraligová tabulka:

  závody malé body velké body
1. Slaný 2 79 8
2. Praha 2 66 6
3. Pardubice 2 50 4
4. Plzeň 1 24 1
5. Mšeno 1 20 1

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)