Testování spojek LZ skončilo na nejvyšším stupínku

Pardubice – 15. října
Byť mu soupeři rozhodně neulehčili život, Václav Milík se dnes krátce po obědě stal vítězem posledního podniku letošního přeboru, aniž by ztratil jediný bod. Motivem jeho účasti bylo především testování spojek LZ, které českého šampióna naplnilo spokojeností a očekáváním na příští sezónu. Ondřej Smetana se nedostal do finále A, když v rozjezdu podlehl Hynku Štichauerovi. Jeho šňůra pódiových umístění sice praskla, nicméně přebornický titul má v kapse již dva měsíce. Duel o celkové stříbro vyvrcholil pádem Jaroslava Petráka v první zatáčce rozjížďky s číslem dvanáct. Sanitka jej odvážela s podezřením na zlomenou ruku, z čehož se zaplaťpánbůh vyklubaly jen dva vykloubené prsty. Druhý příčka tím pádem připadla Michalu Škurlovi, který ve finále A sice za svými zády neudržel Václava Milíka, ovšem Hynka Štichauera se Zdeňkem Holubem ano. Svého suveréna měl i doprovodný mistrovský závod stopětadvacítek, v němž staronový šampión neprohrál jedinou jízdu.

Nejlepší trojice dnešního závodu: Michal Škurla, Václav Milík a Hynek Štichauer
Nejlepší trojice dnešního závodu: Michal Škurla, Václav Milík a Hynek Štichauer

Michal Škurla míří za stříbrem

Ondřej Smetana (žlutá) se zostra pustil do souboje s Hynkem Štichauerem
Ondřej Smetana (žlutá) se zostra pustil do souboje s Hynkem Štichauerem

Ondřej Smetana je přeborníkem již v podstatě dva měsíce, když se ve Svitavách postavil na nejvyšší stupínek vítězů. Martin Málek, který jej mohl ryze teoreticky ohrozit, na své další přeborové starty rezignoval. Po Praze se vykrystalizovala trojice aspirantů na stříbro, z níž po Liberci odpadl Martin Mejtský. Jaroslav Petrák a Michal Škurla se tak postarali o hlavní zápletku dnešního závodu, ovšem bráno z hlediska dlouhodobého seriálu.

Zadání rovnice s výsledkem celkového stříbra bylo jednoduché, a sice získat více bodů než jeho konkurent. Nicméně startovní listina dostala výrazné posily v osobách Václava Milík a Hynka Štichauera, kteří v přeboru běžně nestartují. Navíc Ondřej Smetana neskrýval odhodlání nepřerušit svou sérii umístění na stupních vítězů každého podniku seriálu.

Zdeněk Holub vede před Patrikem Mikelem (červená) a Jaroslavem Petrákem (bílá)
Zdeněk Holub vede před Patrikem Mikelem (červená) a Jaroslavem Petrákem (bílá)

Hned v rozjížďce s číslem jedna o tom přesvědčil Hynka Štichauera, když jej nekompromisně v první zatáčce vystřídal ve vedení. Ovšem v šesté jízdě jej odvedl Michal Škurla, který měl za jeden výjezd na ovál šmahem o jeden bod než Jaroslav Petrák, který už startoval dvakrát.

Ondřej Smetana reaguje na připomínku, že soudě dle souboje s Hynkem Štichauerem bere i dnešní závod nesmírně vážně:

„Beru to normálně, ale Hynek se mnou asi nepočítal…“

Radek Podhadský se vzdaluje Janu Kvěchovi a Sindy Weber
Radek Podhadský se vzdaluje Janu Kvěchovi a Sindy Weber

Nutnost přizpůsobit rozpis čtrnácti přihlášeným závodníkům opět vedl ke skutečnosti, že účastníci nejezdili k roštu rovnoměrně. Někdo za sérii třech jízd nevyjel ani jednou, jiný zase jednou a další dokonce dvakrát.

Jaroslav Petrák v rozjížďce s číslem dvě odjel pouze Václavu Kvěchovi, jemuž se poté ve druhém kole rozpojil konektor kabelu zapalování. Zdeněk Holub a Patrik Mikel byli rychlejší. Ob tři jízdy později zase pardubický matador mohl jen sledovat, kterak mu ujíždějí Michal Škurla s Ondřejem Smetanou.

Václav Milík (modrá) se tlačí mezi Hynka Štichauera (žlutá) a Zdeňka Holuba (červená)
Václav Milík (modrá) se tlačí mezi Hynka Štichauera (žlutá) a Zdeňka Holuba (červená)

„Motorky předtím jely, teď jakoby se jim nechtělo,“ povzdechl si Jaroslav Petrák. Avšak ani s třetím startem nepřišlo zlepšení. V rozjížďce s číslem devět získal pardubický matador opět jediný bod na úkor Radka Podhadského. Ten dokonale profitoval z rozpisu, jenž mu zkraje přihrával do cesty méně zkušené soupeře, a pokaždé se do depa vrátil jako vítěz.

Michal Škurla vede devátou jízdu před Ondřejem Smetanou
Michal Škurla vede devátou jízdu před Ondřejem Smetanou

Jaroslava Petráka ovšem více zajímal Michal Škurla. V sedmé jízdě ztratil, když se musel dívat na záda Hynka Štichauera, přičemž je oba svým raketovým startem zaskočil Patrik Mikel. Jenže v rozjížďce s číslem devět odstartoval jako pánbůh. Nejenže jej Jaroslav Petrák v první zatáčce nestihnul, navíc jej objel Ondřej Smetana.

 

Václav Milík si nenechal sebrat vůbec nic

Václav Milík testoval různé nastavení spojek LZ
Václav Milík testoval různé nastavení spojek LZ

Po deseti jízdách se na hrotu průběžné klasifikace hřáli Ondřej Smetana, Zdeněk Holub a Michal Škurla. Trojlístek pražských juniorů byl na dráze už třikrát. Čtvrtým do party mohl být Patrik Mikel. Jenže zatímco v desáté jízdě Václav Milík na ovále předváděl cosi jako exhibici pro Jana Kvěcha a Sindy Weber, březolupský junior chyběl.

Seděl na stupních vítězů v depu, kde dnes proběhlo slavnostní dekorování, a zaujatě si povídal s Adamem Fenclem. Na otázku, proč si proboha nejede pro takřka jisté dva body, bohorovně reagoval, že startuje až v rozjížďce s číslem deset. Teprve na upozornění, že tuto jízdu právě odmával Jaroslav Kocek šachovnicovým praporkem, vyskočil jako čertík z krabičky.

Kolize Patrika Mikela (žlutá) s Jaroslavem Petrákem (bílá)
Kolize Patrika Mikela (žlutá) s Jaroslavem Petrákem (bílá)

Avšak pozdě bycha honiti! Václav Milík dohnal handicap nižšího počtu jízd vítězstvím v rozjížďce s číslem jedenáct. Dostal se na devět bodů. Zdeněk Holub jeden ztratil, když se po slabším startu dokázal dostat pouze před Adama Fencla v první zatáčce. Nicméně dnes o celkovém pořadí nerozhodoval aritmetický součet, ovšem trojice finálových jízd.

Patrik Mikel si sype hlavu popelem za prošvihnutou desátou jízdu:

„Posral jsem to, myslel jsem, že bude úprava po třech jízdách. Najednou byly čtyři, nezareagoval jsem…“

Zadřený motor způsobil pohromu v depu Ondřeje Smetany
Zadřený motor způsobil pohromu v depu Ondřeje Smetany

Toho si byl dobře vědomý Patrik Mikel, jemuž svitlo, že jej předchozí chyba bude stát věnec. V desáté jízdě skončil jeho duel s Jaroslavem Petrákem pádem pardubického závodníka. Ten skončil v sanitce, naštěstí se nepotvrdily první informace o zlomené ruce. Březolupský závodník posléze vyhrál repete, v němž Pavel Čermák skončil předčasně v pásce, avšak na áčko už mohl zapomenout.

Problémy měl i Ondřej Smetana. Když se vracel do depa z deváté jízdy, zadřel motor. Do třinácté jízdy musel na druhém motocyklu. Za svým prvním dnešním prvenstvím zamířil Hynek Štichauer, ale Pražan ho objel v první zatáčce. Hynek Štichauer se ale záhy podle čáry vrátil dopředu.

Odleva Petr Chlupáč, Ondřej Smetana, Jan Kvěch a Hynek Štichauer
Odleva Petr Chlupáč, Ondřej Smetana, Jan Kvěch a Hynek Štichauer

Ondřej Smetana ale neslevil a ve druhém okruhu opět objel svého protivníka. „Přetočil jsem se,“ vysvětloval, proč ho Hynek Štichauer opět podjel už ve výjezdu. Oba skončili s devíti body, které už měl i Zdeněk Holub. Na stejnou hranici se dostal rovněž Michal Škurla, když ho Václav Milík odvedl v rozjížďce s číslem čtrnáct.

Český šampión, jenž každou jízdu měl v rámci testování spojek LZ jiné nastavení motocyklu, byl jediným jasným účastníkem finále. Dvě trojky sem dostaly i Michala Škurlu a Zdeňka Holuba. Ovšem mezi Ondřejem Smetanou a Hynkem Štichauerem měl rozhodnout los. Oba závodníci ho odmítli a vyžádali si rozjezd, který považovali za férovější řešení. Lepší start měl Pražan, avšak domácí borec jej podjel. A tak se stalo, že už úřadující přeborník poprvé chyběl při vyhlašování nejlepší trojice.

Michal Škurla (modrá) ve finálovém souboji s Václavem Milíkem
Michal Škurla (modrá) ve finálovém souboji s Václavem Milíkem

Finále C ovládl Adam Fencl. Václav Kvěch, který nestartoval v poslední jízdě základní části, protože při čištění ulomil osu deflektoru, získal skalp Sindy Weber.  Ondřej Smetana si vypil kalich hořkosti až do dna, když jej v nájezdu do druhého kola finále B o vedení připravil Patrik Mikel.

Do finále A odstartoval nejlépe Václav Milík. Ovšem Michal Škurla udeřil vnějškem první zatáčky a ve výjezdu putoval do vedení. Jenže pardubický mistr protáhnul nájezd do dalšího oblouku a od té doby mohl jen počítat kola, která ho dělí od dnešního triumfu. Boj o třetí příčku však neskončil. Hynek Štichauer jel ve druhém okruhu po celé protilehlé rovince pod Zdeňkem Holubem, než jej předčil v nájezdu do zatáčky u depa.

 

Mistr potvrdil titul

Filip Šifalda vede před Pavlem Kuchařem
Filip Šifalda vede před Pavlem Kuchařem

Z hlediska držitelů medailí mohl závěrečný podnik stopětadvacítek nabídnout ještě méně než přebor. Mezi Filipa Šifaldu, Milana Dobiáše a Daniela Šilhána byly již rozdány všechny medaile. Liberecký závodník měl smůlu, protože v rozjížďce s číslem dvě musel odstoupit již v první zatáčce vinou prasklé palivové hadičky. Oba Chabařovičené však od počátku kralovali.

Úvodní pech Daniela Šilhána
Úvodní pech Daniela Šilhána

Filip Šifalda vyhrál první jízdu stylem start – cíl a Milan Dobiáš ho napodobil hned v té druhé. Oba si suverénně počínali rovněž ve druhé sérii. Bodem zlomu pro jejich umístění se stala rozjížďka s číslem šest s jejich vzájemným soubojem.

Ovládl ji Filip Šifalda, který vykročil na nejvyšší stupínek pódia. Zato Milan Dobiáš ještě musel obhajovat stříbro. Na stupně vítězů mířil zpočátku i Pavel Kuchař. Poprvé odstartoval za Filipem Šifaldou, podruhé si druhé místo za Milanem Dobiášem vybojoval na Lukáši Vinterovi, jehož překonal vnějškem druhého výjezdu.

Jenže Lukáš Vinter ještě během prvního okruhu poslal za svá záda Daniela Šilhána, přičemž Pavel Kuchař byl za nimi. Také on však dokázal najít cestu před libereckého závodník. Na protilehlé rovince mu předjížděcí manévr ještě nevyšel, ovšem v následující zatáčce už ano.

Za zády vedoucího Milana Dobiáše bojují Pavel Kuchař (bíláú a Lukáš Vinter (modrá)
Za zády vedoucího Milana Dobiáše bojují Pavel Kuchař (bíláú a Lukáš Vinter (modrá)

Sedmá jízda přinesla hladký triumf Lukáši Vinterovi, který skončil svůj dnešní závod s devíti body. Aby ho vyrovnali, potřeboval by Pavel Kuchař vyhrát závěrečnou rozjížďku. Los mu do ní přihrál oba Chabařovičany.

Filip Šifalda od startu nedal sebemenší pochybnosti, že je titul ve správných rukou. Suverénně vyhrál a zakončil dnešní závod s dvanáctibodovým maximem. Milan Dobiáš měl plnou hlavu starostí s Pavlem Kuchařem. Pražan ho předjel v předposlední zatáčce a on se v nájezdu do závěrečného oblouku nestačil protáhnout zpátky.

Odleva Pavel Kuchař, Daniel Šilhán, Milan Dobiáš a Filip Šifalda
Odleva Pavel Kuchař, Daniel Šilhán, Milan Dobiáš a Filip Šifalda

Pavel Kuchař tím pádem obsadil čtvrtou pozici, ale postaral se o prodloužení závodu o dodatkovou jízdu. Milan Dobiáš totiž skončil s devíti body stejně jako Lukáš Vinter. V dodatkové jízdě měl ale vrch chabařovický borec.

 

Hlasy z depa

Václav Milík přihlíží, kterak Alan Zubr seřizuje svou spojku LZ
Václav Milík přihlíží, kterak Alan Zubr seřizuje svou spojku LZ

„Zkoušel jsem jawku, co udělal Polák Aleg,“ vyprávěl Václav Milík. „Myslím si, že je to na dobrý cestě. Chtělo by to jen udělat jen drobný změny, měnit vačku. Vyhrál jsem všechny jízdy. Každou jízdu jsme zkoušeli jiný nastavení ve spojce. S Alanem jsme přišli na věci, co by mi mohly pomoc v nový sezóně.“

Michal Škurla (14) a Václav Milík (13) byli s dnešním závodem spokojeni
Michal Škurla (14) a Václav Milík (13) byli s dnešním závodem spokojeni

„Bylo to super,“ pochvaloval si Michal Škurla. „Motorka jela i já jel, bylo to super. V sedmý jízdě mi nevyšel start a předjel jsem jen Adama Fencla. Jsem spokojenej‘, je škoda, že Jarda spadnul. Snad bude v pořádku.“

„Byly to závody,“ rozhodil Hynek Štichauer rukama. „Od Zlatý přilby jsem asi vyhořelej‘. Nebylo to ideální, ale zajezdil jsem si, jsem celej‘ a beru to jako bonbónek.“

Patrik Mikel měl pódium na dohled
Patrik Mikel měl pódium na dohled

„Tož dobré,“ odtušil Patrik Mikel. „Super den, i ty starty mi šly jakžtakž. Posral jsem to, myslel jsem, že bude úprava po třech jízdách. Najednou byly čtyři, nezareagoval jsem…“

„Protože první jízda byla dneska dobrá, ale druhou a třetí to nejelo,“ vysvětloval Ondřej Smetana, proč praskla šňůra jeho přeborových umístění na pódiu. „A najednou jedu do depa a zadřel jsem. A ta druhá motorka už tolik nejela, nebylo to ono. Porazil mě i Páťa, já taky dělal menší chyby. Přetočil jsem se, když jsem jel před Hynkem.“

Radek Podhadský byl po dvou startech neporaženým závodníkem
Radek Podhadský byl po dvou startech neporaženým závodníkem

„Super,“ měl radost Radek Podhadský. „Dráha se mi líbila, byla pěkná. Body jsem vyjel, vyhrál jsem dvě jízdy. Pak už to bylo horší, ale líbilo se mi to. Spokojenost, ale je to těžký, snad se to příští rok zlepší.“

„Na prd,“ nebylo Adamu Fenclovi vůbec do řeči. „Pět bodů, nic moc. Špatnej‘ rozpis, aspoň jsem trénoval na příští rok…“

Finále A zatím vede Michal Škurla (modrá) před Václavem Milíkem (červená), Zdeňkem Holubem (bílá) a Hynkem Štichauerem (žlutá)
Finále A zatím vede Michal Škurla (modrá) před Václavem Milíkem (červená), Zdeňkem Holubem (bílá) a Hynkem Štichauerem (žlutá)
TOT C B A
1. Václav Milík, Pardubice 3 3 3 3 12 1.
2. Michal Škurla, Praha 3 1 3 2 9 2.
3. Hynek Štichauer, Pardubice 2 2 2 3 9+3 3.
4. Zdeněk Holub, Praha 3 1 3 2 9 4.
5. Patrik Mikel, Březolupy 2 3 – 3 8 1.
6. Ondřej Smetana, Praha 3 2 2 2 9+2 2.
7. Radek Podhadský, Plzeň 3 3 0 2 8 3.
8. Jan Kvěch, Praha (250 ccm) 2 2 2 1 7 4.
9. Adam Fencl, Slaný 1 0 0 1 2 1.
10. Václav Kvěch, Praha E 1 2 – 3 2.
11. Sindy Weber, D – Chabařovice (ACCR) 0 1 0 1 2 3.
12. Jaroslav Petrák, Pardubice 1 1 1 F/R 3
13. Pavel Čermák, Praha 0 0 1 T 1
14. Petr Chlupáč, Praha (250 ccm) 1 0 0 E 1

Poznámka: na základě přání Hynka Štichauera a Ondřeje Smetany nerozhodl o postupu do finále A los, nýbrž rozjezd

Celkové pořadí přeboru: Michal Škurla, Ondřej Smetana a synové Jaroslava Petráka se svou babičkou
Celkové pořadí přeboru: Michal Škurla, Ondřej Smetana a synové Jaroslava Petráka se svou babičkou

Konečné pořadí seriálu:

PLZ MŠE BŘE CHA ŽAR SVI MŠE LIB PCE TOT
30.4. 1.5. 11.6. 18.6. 6.8. 13.8. 30.8. 10.9. 15.10.
1. Ondřej Smetana 22 25 22 22 25 25 (18) 25 (12) 166 (196)
2. Michal Škurla NS NS 18 25 NS NS 25 18 22 108
3. Jaroslav Petrák 14 NS 10 NS 8 18 16 22 4 92
4. Martin Mejtský 8 14 (2) 16 6 16 12 12 NS 84 (86)
5. Filip Hájek 18 12 5 NS 3 8 14 16 NS 76
6. Martin Málek NS NS 25 NS 22 22 NS NS NS 69
7.Adam Fencl NS 16 7 18 5 10 NS NS 7 63
8. Michael Hádek 25 22 16 NS NS NS NS NS NS 63
9. Patrik Mikel NS NS 8 NS 0 14 22 NS 14 58
10. Josef Novák 12 6 3 NS 7 6 10 14 NS 58
11. Radek Podhadský 7 NS 4 10 4 7 (3) 10 10 53 (56)
12. Jakub Valkovič 6 7 0 NS 10 12 5 NS NS 50
13. Petr Babička 10 16 NS 12 NS NS 6 NS NS 44
14. Michal Dudek 16 NS NS NS 14 NS NS NS NS 30
15. Sindy Weber NS NS NS 8 0 1 4 8 5 26
16. Martin Gavenda NS NS 14 NS 12 NS NS NS NS 26
17. Václav Milík NS NS NS NS NS NS NS NS 25 25
18. Václav Kvěch NS NS 0 NS 2 NS 8 7 6 23
19. Michal Tomka NS NS 1 NS 18 4 NS NS NS 23
20. Adam Čarada NS NS NS NS 16 5 NS NS NS 21
21. Piotr Dziatkowiak NS NS 12 7 NS NS NS NS NS 19
22. Hynek Štichauer NS NS NS NS NS NS NS NS 18 18
23. Zdeněk Holub NS NS NS NS NS NS NS NS 16 16
24. Anne Spaan NS NS NS 14 NS NS NS NS NS 14
25. Petr Chlupáč NS NS 0 NS NS 3 7 NS 3 13
26. Martin Švestka NS 10 NS NS NS NS 2 NS NS 12
27. Ján Mihálik NS NS 6 NS 3 2 NS NS NS 11
28. Jan Kvěch NS NS 0 NS NS NS 0 NS 8 8
29. Dan Macl NS 8 NS NS NS NS NS NS NS 8
30. Pavel Čermák NS NS 0 NS NS NS 1 NS 2 3
31. David Pacalaj NS NS NS NS 1 NS NS NS NS 1
NC Peter Vida NS NS NS NS 0 NS NS NS NS 0
NC Patrik Búri NS NS NS NS 0 NS NS NS NS 0
NC Ronny Weis NS NS NS NC NS NS NS NS NS
NC Buddy Prijs NS NC NC NC NS NS NS NS NS
NC Richard Geyer NS NS NS NC NS NS NS NC NS
NC Geert Bruinsma NS NC NS NS NS NS NS NS NS
NC Mark Helmhout NS NS NS NS NC NS NC NS NS
NC Andrej Kobrin NS NS NS NS NC NS NS NS NS
NC Sjoerd Rozenberg NS NS NS NS NC NS NS NS NS
NC Kamil Brzezinski NS NS NS NS NC NS NS NS NS
NC Erych Borczuch NS NS NS NS NC NS NS NS NS
NC Emil Peron NS NS NS NS NC NS NS NS NS
NC Krystian Wlodarczyk NS NS NS NS NC NS NS NS NS

Poznámka: do celkové klasifikace se počítá 75 procent nejlepších výsledků zaokrouhleno nahoru, což je sedm závodů

 

Milan Dobiáš, Filip Šifalda a Lukáš Vinter stojí na stupních stopětadvacítek
Milan Dobiáš, Filip Šifalda a Lukáš Vinter stojí na stupních stopětadvacítek

Mistrovství republiky 125 ccm:

1. Filip Šifalda, Chabařovice 3 3 3 3 12
2. Milan Dobiáš, Chabařovice 3 3 2 1 9+3
3. Lukáš Vinter, Praha 2 1 3 3 9+2
4. Pavel Kuchař, Praha 2 2 2 2 8
5. Jan Jeníček, Pardubice 1 0 1 2 4
6. Daniel Šilhán, Liberec E 2 1 0 3
7. Terezie Nádraská, Plzeň 1 1 0 1 3
8. František Klier, Slaný 0 0 0 0 0
Filip Šifalda ovládl mistrovský závod stopětadvacítek
Filip Šifalda ovládl mistrovský závod stopětadvacítek

Konečné pořadí šampionátu:

PLZ PHA SLA CHA SVI LIB PCE TOT
30.4. 3.5. 15.5. 18.6. 13.8. 11.9. 15.10.
1. Filip Šifalda, Chabařovice 11 12 10 9 (9) 11 12 65 (74)
2. Milan Dobiáš, Chabařovice 10 9 9 10 8 (4) 9 55 (59)
3. Daniel Šilhán, Liberec 8 7 10 6 5 7 (3) 43 (46)
4. Jan Kvěch, Praha 7 NS NS NS 11 10 NS 28
5. Pavel Kuchař, Praha 1 5 5 NS NS 8 8 27
6. Lukáš Vinter, Praha NS NS NS 7 3 6 9 25
7. Karol Zupinski, PL NS NS 12 NS NS NS NS 12
8. František Klier, Slaný NS NS 6 2 NS 2 0 10
9. Jan Jeníček, Pardubice NS NS NS 2 0 NS 4 6
10. Petr Chlupáč, Praha 6 NS NS NS NS NS NS 6
11. Sindy Weber, D – Chabařovice (ACCR) NS 2 3 NS NS NS NS 5
12. Terezie Nádraská, Plzeň 1 NS 0 NS NS NS 3 4
13. Bruno Belán, Slaný 1 NS 3 NS NS NS NS 4
14. Vojtěch Zamazal, Slaný NS NS 1 NS NS NS NS 1
15. Jan Sochůrek NS NS NS NS NS 0 NS 0
16. Michal Baštecký, Praha NS 0 NS NS NS NS NS 0

Poznámka: jeden nejhorší výsledek se škrtá

Milan Dobiáš, Filip Šifalda a Daniel Šilhán jsou nejlepší trojící letošního šampionátu stopětadvacítek na klasické dráze
Milan Dobiáš, Filip Šifalda a Daniel Šilhán jsou nejlepší trojící letošního šampionátu stopětadvacítek na klasické dráze

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D MArk IV) a Norbert Kalous

1 komentář u „Testování spojek LZ skončilo na nejvyšším stupínku“

  1. Myslím že Přebory pořádané dohromady se 125 je dobrý počinek a pro nás fanoušky vždy příjemně strávené odpoledne naplněné mnoha jízdami. Snad jediné negativum, že těch jezdců účastnících se a pravidelně bojujících o celkové pořadí v seriálu není víc. Možná si někteří začínající nemohou dovolit takové štreky za závody přes celou republiku a ti lepší to zas berou jako okrajové svezení, když nemají zrovna nic jiného.

Komentáře nejsou povoleny.