Milan Špinka se pozorně díval

Praha – 20. května
Páteční podnik juniorského šampionátu v Pardubicích měl jednoho nesmírně pozorného diváka. Byl jím Milan Špinka, reprezentační kouč, který hodlal uzavřít otázku nominace národního týmu pro mistrovství světa juniorských družstev. V krátké historii šampionátu skončili Češi předloni čtvrtí v pardubickém finále, loni vypadli v semifinále. Za čtrnáct dnů bude o další finálový start usilovat pětice Luboš Tomíček, Filip Šitera, Matěj Kůs, Hynek Štichauer a Adam Vandírek.

„Výkonnost,“ odpovídá Milan Špinka jednoznačně na otázku, co motivovalo jeho volbu. „Luboš Tomíček a Filip Šitera byli základ. K nim se nominoval na začátku roku Matěj Kůs. Pardubický závod potvrdil Hynka Štichauera a Adama Vandírka. S Hynkem jsem počítal už trošku předem a také Vanďa se už od jara rýsuje dobře.“

V maďarském Debrecenu narazí náš nároďák na Maďary, Angličany a Švédy. Jistou účast ve finále má pouze semifinálový vítěz. Vedle přímo nasazených Němců, kteří letošní finále pořádají, bude čtvrtým finalistou tým na druhém místě s větším počtem bodů. Druhé semifinále je na programu ve stejný den v polské Poznani.

Český národní tým pro juniorské MS družstev, Debrecen – 3. června:

Luboš Tomíček, Praha
Filip Šitera, Plzeň
Matěj Kůs, Praha
Hynek Štichauer, Pardubice
Adam Vandírek, Praha

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)