Václav Milík se objeví ještě jednou na pardubickém ovále

Pardubice – 11. října
Protože myšlenka na náhradní termín propršeného srpnového MACEC Cupu již padla, stane se sobotní přebor ve Svítkově posledním podnikem oficiálního českého kalendáře pětistovek této sezóny. Diváci se mají na co těšit, protože pořadatelé plánují tradiční vození zájemců na závodních strojích. A ve startovní listině se objeví také Václav Milík.

 

Václav Milík pojede sobotní přebor v Pardubicích
Václav Milík pojede sobotní přebor v Pardubicích

„Vezmu si jawku a pojedu, abych něco otestoval Alanovi,“ vysvětluje trojnásobný letošní šampión republiky svou účast v dopoledním sobotním závodě, přičemž samozřejmě myslí Alana Zubra a jeho spojky LZ.

Václav Milík pochopitelně nemůže v závěrečné klasifikaci předstihnout ani patnáctého Martina Gavendu, protože ten již nyní má dnes šestadvacet tabulkových bodů a za vítězství je k mání pětadvacet. Bude však dozajista hlavním favoritem a konkurentem Ondřeje Smetany, čerstvého přeborníka, jenž letos ani jednou nechyběl na pódiu.

Petr Moravec přibližuje sobotní program pro diváky:

„Závěrečné svezení plánujeme v sobotu po přeboru a je na to vyhrazen čas do čtrnácti hodin. Po té se na dráhu rozveze nový materiál, dráhu upraví těžké stroje a následně ji připravíme na zimu. Nechceme ji nechat otevřenou jako v loňském roce. To je plán do konce října, maximálně začátku listopadu. Jsme rádi, že máme firmy, co do toho s námi jdou a tomu se přizpůsobíme.“

Jaroslav Petrák bude hájit postavení muže číslo dvě českého přeboru
Jaroslav Petrák bude hájit postavení muže číslo dvě českého přeboru

Domácího mítinku se nezúčastní Josef Novák a Martin Mejtský, která čeká dlouhá cesta do rumunské Braily. Jsou totiž dvěma českými závodníky, kteří mají ve smlouvě s klubem účast v celém seriálu MACEC Cupu.

Pouze pořadatel závodu má prostor pro dalšího závodníka. Pardubičanům se podařilo do závodu v Leszně prosadit ještě Jaroslava Petráka. Ten tím pádem do Rumunska nemusí a může se doma soustředit na udržení druhého místa. V průběžné klasifikaci má prozatím náskok dvou tabulkových bodů před Michalem Škurlou.

Po sobotních závodech bude prostor i pro vození zájemců na závodních motocyklech
Po sobotních závodech bude prostor i pro vození zájemců na závodních motocyklech

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV), Kiril Ianatchkov a Norbert Kalous