Z Kopřivnice se jede rovnou do Březolup

Březolupy – 18. května
Třetí kolo přeboru tříčlenných družstev se uskuteční v neděli v Březolupech. Sestavy všech týmů vesměs vycházejí ze startovní listiny semifinále šampionátu jednotlivců v Kopřivnici. Většina účastníků se na další kolo honu na fenomenální liberecký tým přesune rovnou ze sobotního klání.

Deštivé počasí komplikuje život také jihomoravskému klubu. Na jeho dráze je navezen nový materiál, avšak ještě nikdo si ho nemohl osahat. Středeční trénink musel být kvůli přívalům dešové vody odvolán. Březolupy si přesto troufají být hrozbou Liberci, který doposud neprohrál jediný závod. V základní sestavě najdeme Martina Málka, Martina Gavendu a Richarda Frištenského. Náhradníkem se stane Adam Vandírek.

Liberec chtěl v neděli otestovat jinou sestavu, nicméně původní plán částečně zhatilo zranění Pavla Ondrašíka. Místo něho se v Březolupech objeví Filip Šitera soupeřící o pomyslný post liberecké jedničky s Matějem Kůsem. Pražský závodník drží skvělý primát. Neprojížděl cílem jako vítěz pouze, když upadl. Polák Dariusz Lowicki ochutnal šampaňské už ve Slaném. František Liebezeit bude mít premiéru v úloze jezdícího kouče.

Pardubický kouč František Kalina má ve svém diáři dozajista zakroužkováno pondělí 28. května. V tento den totiž Roman Andrusiv konečně složí maturitu a bude k dispozici také pro tříčlenná družstva. Do té doby musí spoléhat pouze na tři závodníky. Bez náhradníka bude i v Březolupech. Pavel Fuksa s Jaroslavem Petrákem sice vypadli v Liberci z kontextu, nicméně v kombinaci s Hynkem Štichauerem je nelze v žádném případě podcenit.

Silným dojmem působí rovněž Slaný. Poprvé se sejde kombinace Martin Vaculík, Patrik Linhart a Richard Wolff. Na post náhradníka povolal Milan Mach Petra Babičku. I v jejich případě lze počítat s útokem na vítězství. Vyrovnanost startovní listiny je bezesporu skvělou pozvánkou do ochozů. Na druhou stranu, úbytkem jezdeckých příležitostí zatím nový šampionát nemůže konkurovat zaniklé první lize.

Jak v neděli nastoupí:

Březolupy 1 Martin Málek, 2 Martin Gavenda, 3 Richard Frištenský, 13 Adam Vandírek
Liberec 4 Matěj Kůs, 5 Filip Šitera, 6 Dariusz Lowicki, 14 František Liebezeit
Pardubice 7 Hynek Štichauer, 8 Jaroslav Pták, 9 Pavel Fuksa
Slaný 10 Martin Vaculík, 11 Patrik Linhart, 12 Richard Wolff, 16 Petr Babička

Aktuální tabulka po druhém kole:

  malé body velké body
1. Liberec 63 8
2. Březolupy 50 5
3. Slaný 45 4
4. Pardubice 44 3

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)