Akademie pokračovala v zářijových tropech

Slaný – 11. září
Desátý zářez si mohli členové realizačního týmu plochodrážního projektu Štancl Speedway Academy udělat na mantinelu na protilehlé rovince proti hlavní tribuně,  kde jako vždy parkují účastníci plochodrážní akademie.  Neděle 11. září měla ve Slaném opět zaškrtnutý další termín tréninkového kempu mladých plochodrážních jezdců. Tropické, na září nezvyklé počasí dalo zabrat všem, kdo měl
upřímnou snahu něco pro danou věc udělat.

Jaroslav Obr si přišel vyzkoušet sport, jemuž se věnoval jeho otec
Jaroslav Obr si přišel vyzkoušet sport, jemuž se věnoval jeho otec

Malý slánský ovál je v posledních dnech v plné pernamenci. Po středečních ukázkových jízdách, kdy se členové SCM prezentovali při extraligovém závodě, byl následující den klubový  trénink a v neděli již Václav Buřič a Zdeněk Brabec připravovali dráhu ke spokojenosti těch, kteří pod vedením Jiřího Štancla a Miroslava Rosolka vyjeli k dalším tréninkovým jízdám.

Michal Baštecký se oklepal po středečním pádu
Michal Baštecký se oklepal po středečním pádu

Desáté pokračování ŠSA tentokrát po sobotním libereckém mistrovském klání nebylo tak personálně obsazené, ale ten, kdo má zájem, se do Slaného dostavil. Tradičně nechyběl Michal Baštecký, který se již oklepal po středečním pádu, ani jeho klubový kolega z AK Markéty Praha Pavel Kuchař, z Pardubic dorazili Jeníčkovi, kdy malému Jendovi kromě otce dělali doprovod i prarodiče, aby cestou domů mohli lépe zhodnotit jeho výkon. Z domácího AK byl k dispozici trenérům Bruno Belan a Vojtěch Zamazal.

Miroslav Rosůlek instruuje Vojtěcha Zamazala a Bruno Belána
Miroslav Rosůlek instruuje Vojtěcha Zamazala a Bruno Belána

Dostavil se i Jaroslav Obr, který si byl minulý týden vše prohlédnout zblízka a podle slibu si přišel vyzkoušet jízdu na malém oválu, další starší adept Milan Švec, který si otestoval dráhu minulou sobotu, se ovšem jaksi někde  zapomněl.

Jiří Štancl a Miroslav Rosůlek nejsou již věkem žádní mladíci, ale i přes značné horko byli plně koncentrováni na jednotlivé tréninkové jízdy, aby po jejím skončení okamžitě každému jezdci připomněli jeho chyby a nedostatky.

Přednáška profesora Jiřího Štancla
Přednáška profesora Jiřího Štancla

V průběhu kempu navíc Jiří Štancl přiblížil a vysvětlil rodičům, kteří do hlediště přivedli své syny, aby shlédli tento nedělní program, taje plochodrážního sportu. Zda jejich kroky budou i příště směřovat na slánský stadion ukáže čas.

Možnost přijít budou mít opět v sobotu 24. září, kdy začne podzimní a závěrečná letošní část těchto tréninkových kempů.

Jan Jeníček jede před Pavlem Kuchařem a Michalem Bašteckým
Jan Jeníček jede před Pavlem Kuchařem a Michalem Bašteckým

Foto: Václav Buřič