JCH Rallye Team pořádá Výstavu závodních speciálů 2017

Houdkovice – 14. července
Jiří Chalupný ze Semechnice se do světa automobilových závodů dostal už jako malý kluk. Jeho otec Jan si totiž v roce 1974 připravil embéčko, s nímž začal jezdit rallye a závody do vrchu. Nyní se sám drží volant, před patnácti lety založil JCH Rallye Team. Vedle toho také pořádá motoristické výstavy v Houdkovicích a na tu nejbližší, která se bude konat za rok 5. července, by rád pozval i plochodrážní závodníky a fanoušky.

 

Výstava závodních speciálů v roce 2011 měla velký úspěch
Výstava závodních speciálů v roce 2011 měla velký úspěch

Tradici houdkovických výstav začala přehlídka zemědělské techniky před šesti lety, na níž dorazilo přes dva a půl tisíce diváků a navrch tisíc dětí, místních občanů a pozvaných hostů. Následovaly výstavy Velorexů a Auto – Moto veteránů, závodních speciálů. Vojenské techniky, sraz milovníků vojenství a konečně letos výstava zemědělské techniky.

Na svátek Cyrila a Metoděje 5. července 2017 se plánuje opět Výstava závodních speciálů, jenž proběhne na hřišti v Houdkovicích kousek od Dobrušky mezi devátou až osmnáctou hodinou. Pořadatelé by chtěli mít zastoupeno co nejvíce motoristických sportů.

Jiří Chalupný zve na Výstavu závodních speciálů auto moto 2017:

„Rád bych vás pozval na akci, kterou pořádáme. Oslovujeme týmy a lidi, kteří mají závodní speciály v oblasti auto moto od historiků až po současnost nebo vozy už jen na výstavu. Kdo byste měl zájem ukázat svůj závodní speciál nebo i auto či motocykl, s kterým nezávodíte a rádi byste ho předvedli lidem na ukázku, ozvěte se nám, na našich stránkách je online přihláška nebo i formulář pro dotaz na nás a naši výstavu. Vše o výstavě je na našich stránkách. Datum konání je až skoro za rok, ale se sháněním začínáme už teď. Tato je pozvánka i pro návštěvníky.“

Část exponátů se divákům předvede i v ostré akci
Část exponátů se divákům předvede i v ostré akci

Plánují předvést vozy z ralllye, autokrosu, rallyecrossu, závodů do vrchu, driftu i okruhů. Již dnes se snaží sehnat i nákladní automobily z truck trialu, dálkových maratonů a dokonce speciál ze závodů tahačů na okruzích.

Zkrátka nepřijdou ani motocykly. Návštěvníci budou obdivovat stroje z motokrosu, endura, silničních okruhů, trialu a samozřejmě i ploché dráhy. Zájemci o účast najdou vyčerpávající informace na stránkách JCH Rallye Teamu, kde je i on-line přihláška.

Diváci uvidí část exponátů také v akci.A na večer se plánuje zábava.

7

Foto. JCH Rallye Team