Kdo nepřišel, může litovat

Slaný – 4. června
Čtvrtý a nikoliv poslední díl Štancl Speedway Academy bychom mohli uvést stylem titulků filmového seriálu.  Začátek  9:00 hodin – příprava, start 10:00 hodin. Hlavní role: Jiří Štancl & Miroslav Rosůlek.  A pak další účinkující:

číslo 1 Štěpán Kubíček AK Slaný
číslo 2 Adam Nejezchleba SC Chabařovice
číslo 3 Vojtěch Zamazal AK Slaný
číslo 4 Michal Baštecký AKM
číslo 5 Jan Jeníček ZP Pardubice
číslo 6 Pavel Kuchař AKM
číslo 7 Petr Chlupáč AKM
číslo 8 Jaroslav Vaníček AKM
číslo 9 Frieda Thomas D
číslo 10 Bruno Thomas D
číslo 11 Magnus Rau D
číslo 12 Manuel Rau D
číslo 13 Julian Kuny D

9

Ve Slaném bylo opět plno
Ve Slaném bylo opět plno

Na první pohled by nezasvěcený a málo zkušený příznivec  tuzemské ploché dráhy očekával, že se jedná o startovní listinu závodu v kubatuře do 125 ccm, ale ten kdo má zájem, dnes již dobře ví, že ve Slaném od nové plochodrážní sezony probíhá v pravidelných intervalech, které nenarušují  sportovní kalendář jak závodů mistrovství republiky tak rovněž PRO-TEC Speedway Mini Cup ve třídách do 125 ccm nový projekt, který nese jméno našeho historicky nejúspěšnějšího závodníka Jiřího Štancla.

Dnes byl na pořadu čtvrtý díl plochodrážní tréninkové Academy.  První, kdo nemohl dospat, byl malý Adam Nejezchleba, ten již hodně brzy před devátou hodinou vykládal malý plochodrážní speciál z dodávky za asistence nejen otce, ale tentokrát zde měl i svoji sestru a nechyběla ani maminka. Za krátký čas postupně dorazili další adepti sportu levých zatáček a po kosmetické úpravě malého oválu a nezbytných pokynů Jiřího Štancla a Miroslava Rosůlka se mladí jezdci pustili do zápolení na dráze.

JIří Štancl měl opět napilno
JIří Štancl měl opět napilno

Tentokrát chyběli nejen domácí naděje Bruno Belán a František Klier, ale i Severočeši z SC Chabařovice Milan Dobiáš, Sindy Weber, Jan Sochůrek a Filip Šifalda, kteří byli doma na dětském dnu, ale od severních hranic přicestovala asi symbolickou Vindobonou na trase Berlín – Praha – Vídeň pětice německých začínajících závodníků. A pokud bude tento import diametrálně narůstat, budou muset pánové Štancl a Rosůlek a s nimi i realizační tým AK Slaný rozdělit tréninkový kemp na dvě fáze, dopolední a odpolední.

Konečně slunečné a teplé počasí, které zavítalo do Slaného, nabídlo mladým jezdcům vydatný a hodnotný tříhodinový tréninkový proces, kdy souboje na oválu v mnoha případech připomínaly boje na ostří nože to u těch starších a zkušenějších. A ti mladší  samozřejmě nechtějí zůstat pozadu a tak rychle pronikají za asistence trenérů do tajů plochodrážního sportu.

Poslední úpravy u Pavla Kuchaře
Poslední úpravy u Pavla Kuchaře

Výrazný posun zaznamenal pardubický Jan Jeníček, kluci od Markéty Michal Baštecký a Jaroslav Vaníček nezůstávají rovněž pozadu a duo nejmladších, které pravidelně navštěvuje Štancl Speedway Academy, Štěpán Kubíček a Adam Nejezchleba mezi sebou závodí na plný plyn.
Kdo využil sobotní dopoledne k návštěvě slánského plochodrážního stadionu a je nestranný pozorovatel nejen práce trenérské dvojice, musí uznat, že tento model přípravy má smysl a určitě v budoucnu ti, kdo zde pravidelně a poctivě trénují a naslouchají radám koučů, postupně využijí získané návyky a zkušenosti v další své sportovní činnosti.

Miroslav Rosůlek a Jiří Štancl při trenérské práci
Miroslav Rosůlek a Jiří Štancl při trenérské práci

Sice se blíží pro mladé hochy prázdniny, kdy si odpočinou od školní docházky a učitelé zase naberou sílu, aby zvládli nápor na svoji nervovou soustavu, ale Štancl Speedway Academy slovo prázdniny nezná. Po určitých mistrovských závodech, jak na malé, tak na klasické dráze se bude v červenci ve třech termínech pokračovat.

Michal Baštecký, Pavel Kuchař a Jaroslav Vaníček v akci
Michal Baštecký, Pavel Kuchař a Jaroslav Vaníček v akci

Foto: Jiří Jeníček

O snímek s Mistrem je stále velký zájem, což dokládají Jan Jeníček a Pavel Kuchař
O snímek s Mistrem je stále velký zájem, což dokládají Jan Jeníček a Pavel Kuchař