Petr Chlupáč vyhrál Velkou cenu České republiky

Praha – 26. května
Blíží se jubilejní dvacátá Grand Prix České republiky na ploché dráze v Praze na Markétě a přesto se dnes jela právě Velká cena na Markétě.  Jel se zde první ročník Velké ceny na ploché dráze na kole. Když jsem se rozhodl, že vezmu do Prahy vnuka Martina, přibalil jsem do auta mimo kola i ozvučení. Myslím, že jsem dobře udělal.

 

Důvěrně známé stupně vítězů poprvé zažily vyhlášení závodu kol
Důvěrně známé stupně vítězů poprvé zažily vyhlášení závodu kol

Závody tím získaly na kvalitě a vážnosti. Krásné počasí a velice pěkné závody. Jen nám všem připadaly nějaké tiché, ale brzy jsme si zvykli.  I při závodech kol jsme zažili tuhé boje o body. Mezi činovníky i diváky, jsem napočítal devět bývalých nebo současných závodníků, mezi nimiž nechyběli mistr Evropy nebo vítěz Zlaté přilby.

Deset závodníků se utkalo v šestnácti základních jízdách a třech finále. Po závodech se uskutečnilo slavnostní vyhlášení a všichni se shodli, že se jednalo o velice zajímavou akci, která bude mít v budoucnu zřejmě pokračování.

 

Výsledky Velké ceny České republiky v závodech na ploché dráze na kole:

1. Petr Chlupáč, 2. Lukáš Vinter,  3. Pavel Kuchař,  4. Jakub Exler  5. Jaroslav Vaníček,  6. Martin Devera,  7. Jan Sochůrek,  8. Bruno Belán,  9. Michal Baštecký,  10.  Nick Haltermann

Cyklistická plochá dráha byla stejně dramatická jako motocyklová
Cyklistická plochá dráha byla stejně dramatická jako motocyklová

Foto: Pavel Ondrašík