Když se dva perou, Radek Smetana platí rundu tuzemáku

Slaný – 15. května
Včera zazvonil Jiřímu Beránkovi mobil. Na displeji svítilo jméno Michaela Hádka a šéf zlonického zastoupení firmy PRO-TEC se domníval, že půjde o doladění posledních detailů účasti v miletickém týmu v dnešním sedmnáctém ročníku Memoriálu Antonína Vildeho. Ale ouha! Plzeňan se svěřoval, že porazit Pavla Pučka v jeho flattrackové doméně je podstatně ošidnější, než by se na první pohled mohlo zdát. A že si zkrátka a dobře při svém dobrodružství při Chabařovice Flat Track Open ustlal a poranil si nohu. Jako rychlá náhrada posloužil Jaroslav Petrák a Miletice skončily ve své skupině druhé, když jej porazili Pražané Ondřej Smetana a Michal Škurla spojení logem Smestav. Druhou skupinu ovládli Zdeněk Holub a Viktor Trofimov, jimž stavitel jejich dvojice Vladimír Vopat přisuzoval nemalé ambice sesadit Miletice po třech letech z trůnu. A vskutku jeho Třebusičtí Berani prohráli jen jedenkrát. Co čert nechtěl, stalo se tak v semifinále s Miletickými, v němž se Josef Franc prokousal zezadu až k vítězství a Jaroslav Petrák ve třetím okruhu za svá záda poslal Zdeňka Holuba. Vzápětí Smestav snadno vyřadil Chabařovice a za delší konec provazu začal tahat i ve finále. Josef Franc opět útočil, ale dokázal  oba Pražany jen rozdělit, když Michal Škurla poprvé v kariéře zaznamenal bodové maximum v závodě pětistovek. Radek Smetana, který se se svým synem až nad ránem vrátil z Lublaně, popustil uzdu své radosti a na diváckém svahu poručil rundu rumu, za níž by se nemusela stydět ani parta horníků vyproštěná po závalu. Slánský program doplnily dopoledne mistrovské stopětadvacítky, které ovládl Karol Zupinski. V průběhu chladného odpoledne, v němž naštěstí sluneční paprsky vyhrály svůj duel s dešťovými kapkami, se diváci viděli i vložený závod veteránů a ukázky dvěstěpadesátek.

Stupně vítězů: zleva Jaroslav Petrák, Josef Franc, Michal Škurla, Ondřej Smetana, Zdeněk Holub a Viktor Troifmov
Stupně vítězů: zleva Jaroslav Petrák, Josef Franc, Michal Škurla, Ondřej Smetana, Zdeněk Holub a Viktor Troifmov

 

Polák posílá Chabařovičany bojovat o účast v rozjezdu

Zamračená obloha neslibovala vůbec nic dobrého. Zima byla i rtuti teploměru, jíž se dopoledne nechtělo nad pět, šest dílků své stupnice. Takové aranžmá měly stopětadvacítky před třetím dílem svého šampionátu na klasické dráze.

Karol Zupinski (modrá) míří k vítězství okolo Bruno Belána
Karol Zupinski (modrá) míří k vítězství okolo Bruno Belána

Na rozdíl od ostatních pořadatelů, Antonín Vilde při memoriálu svého otce pořádá mistrovství kolibříků dopoledne před hlavním závodem. Domácí Vojtěch Zamazal měl o tréninku problém se svým motocyklem. Do závodu musel nastoupit v sedle vypůjčeného stroje, na němž ovšem táhal spojka.

A to se mu stalo osudným, protože jej polapila páska. Zamířil na trestnou čáru, a byť jej rozhodčí František Kalina napomínal za pohyb na startovním roštu, měl nakonec lepší závod než Terezie Nádraská. Plzeňská závodnice měla na dohled bod, protože Slaňák nemohl z handicapu být výraznější hrozbou. Ve druhém okruhu však zůstala stát kvůli potížím s karburátorem, což se mělo bohužel opakovat v bledě modrém i v dalších třech rozjížďkách.

Milan Dobiáš (modrá) versus Filip Šifalda
Milan Dobiáš (modrá) versus Filip Šifalda

Na čele úřadoval Filip Šifalda, jemuž však dnes dorazil rovnocenný konkurent. Karol Zupinski bez výraznějších patálií vyhrál druhou jízdu. Mezi vítěze se posléze zařadil i Milan Dobiáš, když po vylétnutí pásky rozjížďky s číslem tři odvedl Pavla Kuchaře.

V otázce vítězství se začal lámat chleba ve čtvrté jízdě. Karol Zupinski jel okamžitě po startu vpředu. Filip Šifalda mu úspěšně sekundoval, byť ve druhé zatáčce inkasoval mohutnou cejchu od Polákova zadního kola. Chabařovičanových trablů využil Daniel Šilhán, který jej podjel.

Zleva Pavel Kuchař, Karol Zupinski, Sindy Weber a Bruno Belán
Zleva Pavel Kuchař, Karol Zupinski, Sindy Weber a Bruno Belán

Nicméně Filip Šifalda se pustil do boje. Po sérii útoků hrál vabank poslední zatáčky. Protáhl do ní nájezd a po její spodní straně se dostal zpátky na druhou příčku. Karol Zupinski hned vzápětí přidal další zářez. Daniel Šilhán zase v šesté jízdě objel Milana Dobiáše v první zatáčce.

Karol Zupinski jel počtvrté na startovní rošt už v rozjížďce s číslem sedm. Po rychlém startu bral vítězství nejen ve své čtvrté jízdě, ale i v celém závodě. Milan Dobiáš se vnějškem úvodního oblouku propracoval před Františka Kliera a mohl stále ještě pomýšlet na stříbro.

Daniel Šilhán hájí vedení před Filipem Šifaldou
Daniel Šilhán hájí vedení před Filipem Šifaldou

Adeptů na nižší příčky pódia však bylo více. Filip Šifalda vystřelil do čela osmé jízdy ihned po jejím startu. Jenže Daniel Šilhán na něho vedl soustředný nápor a v nájezdu do druhého kola převzal vedení. Hned vzápětí objel Sindy Weber už v první zatáčce a mohl sledovat, kterak skončí duel dvojice chabařovických závodníků v rozjížďce s číslem deset.

Jak Filip Šifalda, tak Milan Dobiáš měli po sedmi bodech. Na taktizování stylem plzeňského závodu nemohlo být ani pomyšlení, protože do rozjezdu s Danielem Šilhánem o druhé místo vedla cesta pouze pro vítěze. Nakonec se jím stal Filip Šifalda. V prvním oblouku podjel Milana Dobiáše, jehož útoky odrážel až do cíle. V dodatkové jízdě však Filip Šifalda hrál sólo, když Daniela Šilhána změřil již záhy po startu.

 

Svatý Petr se smiloval

Dopolední počasí bylo skvělé ve srovnání s tím, které přišlo kolem oběda. Ze zamračené oblohy se začínal k zemi snášet déšť. Antonín Vilde jen rezignovaně mával rukou nad dotazy, kde si vlastně pro svůj závod objednává také meteorologické extrémy. Předloni zkraje května dorazila zima, jež by slušela spíše březnu, loni na konci června lilo jako z konve. A dnes zrovna tak.

Milen Manev (vpravo) si nakonec prodloužil závodní víkend v Čechách
Milen Manev (vpravo) si nakonec prodloužil závodní víkend v Čechách

Letos však byl svatý Petr přece jen kapánek milosrdnější a okolo půl druhé přece jen maličko přiškrtil své vodní kohoutky. Srážky se sice tu a tam vracely, zima byla stále jako v psírně, avšak závodit se mohlo. Ve skupině A si diváci museli škrtnout Henka Koonstru, jehož v chabařovické sestavě nahradil Milen Manev, který si po libereckém semifinále šampionátu Evropy prodloužil závodní víkend v Čechách.

Největší změna dnešního dne postihla Třebusické Berany, protože jim tiskařský šotek vyměnil startovní čísla. Zdeněk Holub s Viktorem Trofimovem začali hrát úlohu suveréna skupiny hned ve třetí jízdě. Během prvního kola se však v rukou traťových komisařů objevily červené vlajky na znamení letmého startu. Mnohem horší přerušení však přišlo vzápětí v repete. Ve druhé zatáčce Adrian Wozniak přeletěl přes hák. Sice se dokázal postavit na vlastní nohy, avšak jeho účinkování v dnešním závodě se uzavřelo.

Memoriál Antonína Vildeho tradičně nabízí pohled na juniory i veterány - zleva Zdeněk Holub, Patrik Mikel, Richard Berger a Karel Kadlec
Memoriál Antonína Vildeho tradičně nabízí pohled na juniory i veterány – zleva Zdeněk Holub, Patrik Mikel, Richard Berger a Karel Kadlec

Viktor Trofimov si ještě nechal poladit spojku v depu u metylárny, aby vzápětí spolu se Zdeňkem Holubem nedali ani náznak šance Marcinu Turowskemu. Třebusický tandem vzápětí stejným způsobem naložil i s ostatními konkurenty. V sedmé jízdě naměřili celou rovinu Chabařovicícm, v rozjížďce s číslem jedenáct nepustili ke slovu Patrika Mikela s Michalem Dudkem.

O tom, kdo Třebusické Berany doprovodí do finálové skupiny, se shodou okolností rozhodlo již záhy. A to nejen díky nešťastnému vyřazení Adriana Wozniaka. Michal Dudek totiž kvůli přetrženému primárnímu řetězu musel opustit první příčku v rozjížďce s číslem jedna pár metrů před cílem. Milen Manev zdědil jeho vítězství a Anne Spaan zatížil chabařovické konto nečekanými dvěma body.

Michal Dudek ještě vede před Milenem Manevem
Michal Dudek ještě vede před Milenem Manevem

Michal Dudek s Patrikem Mikelem v rozjížďce s číslem pět vyrazili za nápravou. Jenže Marcin Turowski v prvním výjezdu přeletěl okolo Patrika Mikela. Z jedné vody načisto útočil i na Michala Dudka. Protáhnul nájezd do druhé zatáčky, avšak Slaňák jej zavřel na vnitřní čáru. Polák přesto nepolevil a ve třetím kole Michala Dudka nakonec uštval.

Marcin Turowski (bílá) v souboji s Michalem Dudkem (červená) a Patrikem Mikelem (modrá)
Marcin Turowski (bílá) v souboji s Michalem Dudkem (červená) a Patrikem Mikelem (modrá)

V deváté jízdě však Milen Manev triumfoval stylem start – cíl a Marcin Turowski stačil v první zatáčce podjet pouze Anna Spaana. Tomu vypověděl službu motocykl, ale dotlačil jej do cíle pro dva body. Tím pádem měly Chabařovice ještě větší vrch nad Slaným, jehož osud se naplnil prohrou 2:7 s Třebusickými Berany v jedenácté jízdě.

 

Michal Škurla odmítá prohrávat

Petr Babička (bílá) útočí na Josefa Nováka
Petr Babička (bílá) útočí na Josefa Nováka

Ondřej Smetana včera závodil v evropském finále juniorů ve slovinské Lublani. „Přijeli jsme ve tři ráno, spali do devíti a pak jeli sem,“ odhalil svůj dnešní časový harmonogram. Hned na úvod skupiny B ho spolu s jeho parťákem Michalem Škurlou čekal největší soupeř. Jiří Beránek musel sice Michaela Hádka nahradit Jaroslavem Petrákem, avšak z ambicí týmu PRO TEC Miletice slevovat nechtěl.

Avšak suverénem dneška měl mít Michal Škurla. V rozjížďce s číslem čtyři odstartoval jako pánbůh a na protilehlou rovinku vyjel jako první s Ondřejem Smetanou za zády. Jaroslav Petrák trčel vzadu, zatímco Josef Franc nestihnul ani jednoho z juniorů Smestavu. Nezbylo mu než útočit. Ve druhém okruhu vskutku minul Ondřeje Smetanu v prvním oblouku. Avšak Michal Škurla jej na sklonku třetího kola nemilosrdně vyvezl na mantinel.

Ondřej Smetana (červená) a Michal Škurla (modrá) vedou před Josefem Francem (žlutá) a Jaroslavem Petrákem (bílá)
Ondřej Smetana (červená) a Michal Škurla (modrá) vedou před Josefem Francem (žlutá) a Jaroslavem Petrákem (bílá)

Smestav měl šest bodů stejně jako druhý tandem Slaného. V rozjížďce s číslem dvě totiž po raketovém startu triumfoval Piotr Dziatkowiak. A Petr Babička ve druhé zatáčce třetího kola dokázal rozdělit tandem Adam Fencl – Josef Novák spojený logem SCM. Nicméně zbývající utkání skupiny B skončila 7:2 ve prospěch favoritů, avšak rozhodně se nezměnila v pouhopouhou formalitu.

Adam Fencl kalil v béčku vodu - na snímku jede před Jaroslavem Petrákem
Adam Fencl kalil v béčku vodu – na snímku jede před Jaroslavem Petrákem

V šesté jízdě Michal Škurla a Ondřej Smetana rychle zmizeli z dohledu Piotra Dziatkowiaka a Petra Babičky. V rozjížďce s číslem osm se Jaroslav Petrák až v poslední zatáčce protáhl pod Adamem Fenclem za záda vedoucího Josefa France. Adam Fencl pozlobil i Smestav, když nejlépe odstartoval do desáté jízdy.

Michal Škurla jej minul vnějškem první zatáčky, avšak Ondřej Smetana musel dotírat takřka dvě kola. Teprve v něm v zatáčce u depa našel cestu na druhou příčku. Ve dvanácté jízdě byl Piotr Dziatkowiak jen chvíli mezi Josefem Francem a Jaroslavem Petrákem, avšak jeho úvodní vítězství poslalo Slaný II do jízdy o páté místo, zatímco SCM měl bojovat jen o sedmé.

Karel Kadlec (žlutá) vede před Martinem Švestkou a Richardem Bergerem
Karel Kadlec (žlutá) vede před Martinem Švestkou a Richardem Bergerem

V průběhu odpoledne se o zábavu diváků staraly nejen dvěstěpadesátky, ale i veteráni. Karel Kadlec musel vinou zranění startovat v jakési bačkoře, přesto se však z první jízdy vrátil jako vítěz. V další rozjížďce však neudržel nápor Martina Švestky. Ten svůj triumf nakonec zopakoval, takže si mohl nakonec jít stoupnout na nejvyšší stupínek.

 

Suveréni prohráli jedinou, zato rozhodující jízdu

Anne Spaan musel tlačit pro dva body
Anne Spaan musel tlačit pro dva body

Josef Novák se z rozjížďky s číslem deset vrátil pěšky, zatímco jeho stroj tlačil mechanik Martin Kratochvíl. Podezření na přidírající se motor se naštěstí nepotvrdilo, takže Pardubičan mohl nastoupit k umisťovací jízdě o sedmé místo. Triumfoval v ní Marcin Turowski, jenž minul Adama Fencla už v první zatáčce. Jenže jeho čtyři body měly menší váhu než pět, které dal dohromady domácí junior s Josefem Novákem.

Patrik Mikel vede před Piotrem Dziatkowiakem, Michalem Dudkem a Petrem Babičkou
Patrik Mikel vede před Piotrem Dziatkowiakem, Michalem Dudkem a Petrem Babičkou

O tom se mohl přesvědčit i Piotr Dziatkowiak, jenž se ujal vedení v rozjížďce o páté místo. Za sebou měl Patrika Mikela a Michalem Dudkem, kteří drželi v šachu Petra Babičku. Březolupský junior se však nechtěl spokojit s kompromisem. „Konečně,“ komentoval své vítězství, které urval, když se přehnal okolo Piotra Dziatkowiaka vnějškem první zatáčky.

Protože Miletice zaváhaly na úvod skupiny B a Třebusičtí Berani dominovali áčku, střetli se oba nejambicióznější celky již v prvním semifinále. Současně s letem pásky vyrazili dopředu Viktor Trofimov a Zdeněk Holub. Pevně se usadili ve vedení a možná jediný, kdo nevěřil, že už je vymalováno, byl v té chvíli Josef Franc.

Viktor Trofimov (modrá) a Zdeněk Holub (červená) ještě vedou 7:2 před Josefem Francem (žlutá) a Jaroslavem Petrákem (bílá)
Viktor Trofimov (modrá) a Zdeněk Holub (červená) ještě vedou 7:2 před Josefem Francem (žlutá) a Jaroslavem Petrákem (bílá)

Po slabším startu za sebou nechal svého kolegu Jaroslava Petráka a tlačil se na vedoucí tandem. Jeho pevnost se otřásla ve druhém kole. V zatáčce u depa se Josef Franc dostal před Zdeňka Holuba. Viktor Trofimov odolával, avšak Jaroslav Petrák rychle změnil poměr sil. V úvodním oblouku třetího okruhu podjel Zdeňka Holuba, který se narodil v roce, kdy pardubický matador už dva roky závodil jen mezi seniory.

Anne Spaan v malém finále upadl
Anne Spaan v malém finále upadl

Pojistku do finále instaloval Josef Franc, když před cílem předposledního kola zbavil Viktora Trofimova vedení. Třebusičtí Berani rozjeli semifinále na triumf 7:2, aby jej prohráli 3:6. Něco takového se za časů systému britských dvojic importovaného roku 2003 u nás ještě nestalo! Aby těch rarit nebylo málo, Zdeněk Holub s Viktorem Trofimovem jinak během dnešního závodu neztratili ani bod a to ani později v malém finále. Ovšem nepředbíhejme…

Zdeněk Holub před Milenem Manevem
Zdeněk Holub před Milenem Manevem

Druhé semifinále mělo úplně jiné aranžmá. Michal Škurla a Ondřej Smetana v něm hravě vyřídili Milena Maneva s Anne Spaanem. „Zkusím něco vymyslet,“ plánoval Jaroslav Petrák, když zjistil, že posledním soupeřem jim dnes budou junioři ze Smestavu. „Vytrhni mu chcípák,“ žertoval Josef Franc, sám však stejně prahnul, aby vypálili Pražanům rybník.

Velké finále: Ondřej Smetana (červená) a Michal Škurla (modrá) jedou před Josefem Francem (žlutá) a Jaroslavem Petrákem (bílá)
Velké finále: Ondřej Smetana (červená) a Michal Škurla (modrá) jedou před Josefem Francem (žlutá) a Jaroslavem Petrákem (bílá)

Mezitím Viktor Trofimov a Zdeněk Holub vyhráli malé finále, které se muselo opakovat vinou pádu Anne Spaana na začátku třetího kola. Velké finále posléze nabídlo opět o poznání větší drama. „Chtěl jsem přikrejt‘ Smetáka, ale kolo mě to na Pepíčka,“ popisoval Jaroslav Petrák melu úvodní zatáčky.

Na protilehlou rovinu vyjeli Michal Škurla a Ondřej Smetana v čele. První Pražan ujížděl, druhý se stal ve třetím okruhu obětí Josefa France, který se dostal na vnějšek druhé zatáčky. V poslední zatáčce Josef Franc vyzkoušel stejnou minci i na Michala Škurlu, avšak ten odolal a také popáté projel cílem jako vítěz.

 

Hlasy z depa

Michal Škurla a Ondřej Smetana se mezi vítěze Memoriálu Antonína Vildeho zapsali poprvé
Michal Škurla a Ondřej Smetana se mezi vítěze Memoriálu Antonína Vildeho zapsali poprvé

„Super závody,“ pochvaloval si Michal Škurla. „Všechno vycházelo, starty se dařily, dobrý. Finále bylo divočejší, dráha rozbitá, dlabalo to. Dlabalo to, do cíle jsme se hnali s Pepou. Bylo to natěsno, ale byl jsem tam já. Super, jsem spokojenej‘, poprvý plnej‘ počet bodů na půllitru!“

„Snažili jsme se a dopadlo to dobře,“ vyprávěl Ondřej Smetana. „S Michalem jsme jeli dobrou dvojku. On jel vždycky zvenku, bylo to rychlý. A já to protáh‘ po lajně. Hlavně že jsme vyhráli.“

„Byly to dramatický závody,“ neskrýval Josef Franc. „Já jsem nakonec spokojenej‘. První jízdu jsem zkoušel motorku, na který nejezdím. Milý překvapení bylo semifinále, s Jardou jsme vyřadili Berany. Těšil jsem se na finále, v první zatáčce trošku divočina. Nedostal jsem se dopředu, skoro to vyšlo, jsou to závody.“

Josef Franc v zápalu boje před Ondřejem Smetanou
Josef Franc v zápalu boje před Ondřejem Smetanou

„Až na tu poslední jízdu,“ limitoval Jaroslav Petrák svou spokojenost. „Byl to hokej, pak jsem chtěl přikrejt‘ Smetáka. Ale koplo mě to na Pepíčka. Říkal jsem si, že ho přece nemůžu sundat. Nečekal jsem, že bude bedna, Pepíček tahal. Dobrý, jsem spokojenej‘, po druhý jízdě jsme to doladili a pak už to jelo.“

„Až na jednu jízdu to bylo dobrý,“ říkal Zdeněk Holub, přičemž není obtížné uhodnout, že má na mysli semifinále. „Takový věci se stávaj‘, to je speedway. Rozhodla jediná jízda, zrovna ta důležitá…“

 

Radek Smetana a mechanik Stanislav Stehlík oslavují triumf svého týmu
Radek Smetana a mechanik Stanislav Stehlík oslavují triumf svého týmu

PRO-TEC Speedway Meeting – Memoriál Antonína Vildeho:

skupina A:
1. Třebusičtí Berani 21
Zdeněk Holub 4 3 4 11(1)
Viktor Trofimov, UA 3 4 3 10(2)
2. SC Chabařovice 14
Anne Spaan, NL (ACCR) 2 0 2 4
Milen Manev, BG 4 2 4 10
3. AK Slaný I 10
Michal Dudek E 3 0 3
Patrik Mikel 3 2 2 7(1)
4. Junior Team Polsko 9
Marcin Turowski, PL 2 4 3 9
Adrian Wozniak, PL X – – 0
skupina B:
1. Smestav Speedway Team 20
Ondřej Smetana 2 3 3 8(2)
Michal Škurla 4 4 4 12
2. PRO-TEC SK Miletice 17
Jaroslav Petrák 0 3 3 6(2)
Josef Franc 3 4 4 11
3. AK Slaný II 10
Petr Babička 2 0 0 2
Piotr Dziatkowiak, PL (ACCR) 4 2 2 8
4. SCM AČR Slaný 7
Adam Fencl 3 2 2 7
Josef Novák 0 0 0 0
Vítězové v akci: Michal Škurla (modrá) a Ondřej Smetana (červená)
Vítězové v akci: Michal Škurla (modrá) a Ondřej Smetana (červená)

finálová skupina:

o7.m o5.m SF1 SF2 MF FIN
1. Smestav Speedway Team 7 6
Ondřej Smetana 3(1) 2
Michal Škurla 4 4
2. PRO-TEC SK Miletice 6 3
Jaroslav Petrák 2 0
Josef Franc 4 3
3. Třebusičtí Berani 3 7
Zdeněk Holub 0 3(1)
Viktor Trofimov, UA 3 4
4. SC Chabařovice 2 2
Anne Spaan, NL (ACCR) 0 X
Milen Manev, BG 2 2
5. AK Slaný I 6
Michal Dudek 2
Patrik Mikel 4
6. AK Slaný II 3
Petr Babička 0
Piotr Dziatkowiak, PL (ACCR) 3
7. SCM AČR Slaný 5
Adam Fencl 2(1)
Josef Novák 3
8. Junior Team Polsko 4
Marcin Turowski, PL 4
Adrian Wozniak, PL

 

Veteráni: Karel Kadlec, Martin Švestka a Richard Berger
Veteráni: Karel Kadlec, Martin Švestka a Richard Berger

Cena OMACZ a Dvůr Hobšovice veteránů:

1. Martin Švestka, Mšeno 2 3 3 8
2. Karel Kadlec, Liberec 3 2 2 7
3. Richard Berger, Svitavy 1 1 1 3

Ukázkové jízdy 250 ccm:

I Filip Šifalda, Milan Dobiáš
II Filip Šifalda, Milan Dobiáš
Filip Šifalda, Karol Zupinski a Daniel Šilhán na pódiu mistrovských stopětadvacítek
Filip Šifalda, Karol Zupinski a Daniel Šilhán na pódiu mistrovských stopětadvacítek

Mistrovství republiky 125 ccm:

1. Karol Zupinski, PL 3 3 3 3 12
2. Filip ŠIfalda, Chabařovice 3 2 2 3 10+3
3. Daniel Šilhán, Liberec 1 3 3 3 10+2
4. Milan Dobiáš, Chabařovice 3 2 2 2 9
5. František Klier, Mšeno 2 2 1 1 6
6. Pavel Kuchař, Praha 2 2 F 1 5
7. Sindy Weber, D – Chabařovice (ACCR) E 1 E 2 3
8. Bruno Belán, Slaný 1 1 1 0 3
9. Vojtěch Zamazal, Slaný 1 0 – 0 1
10. Terezie Nádraská, Plzeň E E E E 0
Filip Šifalda zůstává i nadále vedoucím závodníkem šampionátu
Filip Šifalda zůstává i nadále vedoucím závodníkem šampionátu

Aktuální pořadí šampionátu:

PLZ PHA SLA TOT
30.4. 3.5. 15.5.
1. Filip Šifalda, Chabařovice 11 12 10 33
2. Milan Dobiáš, Chabařovice 10 9 9 28
3. Daniel Šilhán, Liberec 8 7 10 25
4. Karol Zupinski, PL NS NS 12 12
5. Pavel Kuchař, Praha 1 5 5 11
6. Jan Kvěch, Praha 7 NS NS 7
7. František Klier, Mšeno NS NS 6 6
8. Petr Chlupáč, Praha 6 NS NS 6
9. Sindy Weber, D – Chabařovice (ACCR) NS 2 3 5
10. Bruno Belán, Slaný 1 NS 3 4
11. Vojtěch Zamazal, Slaný NS NS 1 1
12. Terezie Nádraská, Plzeň 1 NS 0 1
13. Michal Baštecký, Praha NS 0 NS 0
Zdeněk Holub (bílá) a Viktor Trofimov vyhráli všechny jízdy kromě jediné
Zdeněk Holub (bílá) a Viktor Trofimov vyhráli všechny jízdy kromě jediné

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV) a Václav Buřič