Lvíčata se točila na ploché dráze

Slaný – 14. května
Když si příznivec sportu levých zatáček přečte nadpis, bude možná trošku kroutit hlavou a uvažovat jak jdou k sobě lvíčata a plochá dráha. Význam tohoto spojení by možná hned každého nenapadl, tak si jej trošinku poodkryjeme. Vše se totiž týkalo  dalšího dílu přípravy mladičkých nadějí v rámci plochodrážní školy Speedway Academy Jiřího Štancla, který dnes proběhl na slánském minioválu.

 

Na tréninkové dopoledne se dostavili nejen účastníci plochodrážní školy, ale rovněž do Slaného přijel štáb České televize, vedený nikým jiným, než moderátorem  Alešem Valentou, akrobatickým  lyžařem  a olympijským  vítězem  ze Salt Lake City, který zde připravoval s našimi účastníky televizní pořad o mladých nadějích plochodrážního sportu do vysílání programu ČT: D, takzvaného Déčka. A tak se široké veřejnosti naši mladí plošináři předvedou v pořadu nazvaném Lvíčata  na obrazovkách České televize. Tolik  pro objasnění, spojení lvíčat s plochou dráhou .

Academy 14.5. - 4

Academy 14.5. - 5

Academy 14.5. - 8

Můžeme se tedy těšit na velmi zajímavou relaci o práci  našich trenérů s mládeží v tomto náročném sportu i ukázky jízd mladých,  budoucích závodníků. A co k tomu ještě dodat? Že si nesmíme nechat ujít právě výše zmiňovaný pořad Lvíčata, který Česká televize odvysílá na obrazovkách dne 28. května v pravé poledne na kanálu  ČT: D.

DSCN9224

Foto: Václav Buřič