Zdeněk Simota nechce být pesimistou

Babice – 23. března
Na začátek sezóny to nebylo špatné. Ale mohlo to být ještě lepší. Kdyby mu při čtvrtečním Spring Classic na domácí dráze v rozjížďce s číslem jedenáct nevyplivnul motocykl, šel rovnou do finále, zatímco takto uvíznul v semifinále. V sobotu mu zase v Rye House zastavili jízdu ligového poháru, když vedl. Tohle všechno se ovšem jeví jako malichernost ve srovnání se včerejším prohlášením managementu Plymouthu, že končí s plochou dráhou. Zdeněk Simota se magazínu speedwayA-Z svěřil, že naděje ještě neumřela.

 

Zdeněk Simota zatím netuší, kdy se vrátí do Plymouthu
Zdeněk Simota zatím netuší, kdy se vrátí do Plymouthu

V neděli se z londýnského Lutonu vrátil do Prahy a odtud domů do jižních Čech, avšak zabukovanou letenku na zpáteční let bude muset s největší pravděpodobností zrušit. Včera mu volal kouč Lee Trigger a se slzami v očích mu sděloval rozhodnutí majitelů klubu skončit s plochou dráhou v Plymouthu.

„Došly peníze,“ říká Zdeněk Simota, který postoj managementu dost dobře nechápe. „Divočina, první závody super. A teď ti volaj‘ todlecto. Museli to přece vědět už před sezónou, že nemaj‘ prachy. Lee brečel do telefonu, musel to nám závodníkům oznámit on. Z vedení se nikdo neozval.“

Britské kluby mohou měnit sestavu po šesti závodech, avšak tamní promotéři se závodníků nezbavují tak rychle jako v Polsku, pakliže se jim nedaří. Navíc kdyby Zdeněk Simota chtěl změnit působiště, musel by se do družstva vejít se svým average. Nicméně ani tahle kaše se možná nebude servírovat tak horká, jak se na první pohled může zdát.

„Snad to vezme někdo jinej‘ a bude to pokračovat,“ svěřuje se Zdeněk Simota, že by plochá dráha v Plymouthu nemusela končit. Bližší detaily zatím nejsou k dispozici, ale podobnému řešení by mohl napovídat i postoje BSPA. Organizace promotérů prozatím nehodlá měnit kalendář a deklaruje, že Plymouthu ještě nějaký čas bude držet místo v Premier League.

Foto: archív Zdeňka Simoty