Češi v akci 174

Bratři Klatovští se konečně spolu objevili ve světovém šampionátu na ledové dráze v Inzellu. Žarnovica zažila pestrý tréninkový program i s Poláky z Tarnowa. Ve čtvrtek se trénovalo v Praze, v sobotu v Chabařovicích. Nicméně na závody na klasické dráze si musíme ještě pár dnů počkat, nicméně Zdeněk Holub, Zdeněk Simota a Martin Vaculík se jich už v zahraničí dočkali.

 

 

Zdeněk Holub je prvním českým závodníkem, který letos absolvoval závod na klasické dráze
Zdeněk Holub je prvním českým závodníkem, který letos absolvoval závod na klasické dráze

Primát prvního českého plochodrážníka v akci na škvárové dráze náleží Zdeňku Holubovi. Jeho Scunthorpe se ve čtvrtek vydal do Ipswiche k utkání ligového poháru. Domácí podlehli 41:48 a pražský junior se na výhře a čtyřbodového zápisu do tabulky podílel pěti body s jedním bonusem (0 2 1 2).

„No, pocity, paráda,“ svěřil se magazínu speedwayA-Z se svým rozpoložením po úvodním závodě sezóny. „Až na tu první jízdu, ale zkazil jsem si to sám. Hlavní je, že jsme vyhráli venku.“

V pátek se poprvé do závodní akce dostal také Zdeněk Simota. Pouťák Spring Classic v jeho Plymouthu se stal kořistí Bena Barkera, spolu s nímž se na pódium postavili ještě Todd Kurtz a Ulrich Ostergaard. Jihočeský závodník skončil sedmý, když po osmi bodech v základní části (3 2 2 1) vypadl třetím místem v semifinálové jízdě.

Sobota přinesla britským fandům rozčarování, když Memoriál Petera Cravena na novém National Speedway Stadium v Manchesteru musel být odvolán. Povrch dráhy kolbiště, kde letos vyvrcholí světový pohár nebyl způsobilý závod.

Kola ligového poháru se však točila dále. Rye House porazil doma Plymouth 50:40. Zdeněk Simota rozehrál své působení v Premier League pěti body se dvěma bonusy (1 0 3 1) a na pólech jeho skóre byly jak nula z páté, tak vítězství z osmé jízdy.

Martin Vaculík je v novém polském působišti spokojený
Martin Vaculík je v novém polském působišti spokojený

Včera se ve Scunthorpe dočkali odvety s Ipswichem, v níž se hosté částečně pomstili za čtvrteční prohru. Skóre se zastavilo na smírném výsledku 45:45. Zdeněk Holub nezačal optimálně, avšak v deváté jízdě asistoval Alexu Daviesovi při remíze a rozjížďku s číslem čtrnáct vyhrál. Suma sumárum čtyři body a bonus (0 0 1 3).

O víkendu se v barvách svého nového polského zaměstnavatele objevil i Martin Vaculík. V rámci bodovaného tréninku v sobotu jeho Toruň podlehla doma Grudziadzi 43:46 a slovenské eso se sklánělo jen před Antonio Lindbäckem a Artjomem Lagutou (2 2 3 3 = 10 bodů).

Včerejší odveta v Grudziadzi skončila smírně 45:45. Martin Vaculík přišel o body pouze v rozjížďce s číslem pět, kdy za zády Kacpera Gomolskeho porazil Antonia Lindbäcka, avšak neostrážil Petera Ljunga. Inkasoval opět deset bodů tentokrát však s bonusem (3 1 3 3).

Foto: Mirek Horáček a Vaculík Speedway Team

1 komentář u „Češi v akci 174“

  1. Brzy se má jet v Praze Mezinárodní mistrovství dvojic. Uvítal bych článek o této soutěži a představení jednotlivých klubů, které se letošní „mezinárodní ligy“ zúčastní.

Komentáře nejsou povoleny.