Slaný může vyhrát titul už ve středu

Slaný – 18. září
Letošní kolektivní šampionáty naší republiky měly prozatím jedno společné. O titulu bylo v závěrečném podniku už dávno rozhodnuto. Filip Šitera s Věroslavem Kollertem vyhráli juniorská družstva v předposledním klání, Mšeno si prvoligový triumf zajistil v šestém z osmi kol. V podobném trendu může pokračovat i Slaný v extralize. Díky pětibodovému náskoku na Plzeň a šestibodovému na Olymp má šanci získat titul už pozítří na pražské Markétě. Magazín speedwayA-Z o tom hovořil s Milanem Machem, slánským koučem.

„Samozřejmě jsem si toho vědom,“ komentoval Milan Mach skutečnost, že k obhajobě loňského zlata jim ve středu stačí porazit Plzeň a Prahu. Nicméně v otázce možné sestavy zůstává prozatím skoupý na slovo.

„V sázce je tentokrát opravdu hodně,“ připustil. „A proto sestavu nahlásím až poté, co se pochlubí Olymp.“ Protože manažeři hlásí své výběry v pořadí dle startovních čísel a Olymp tradičně využívá čtyřiadvacetihodinovou lhůtu takřka naplno, není poodhalení roušky tajemství před zítřejší osmnáctou hodinou pravděpodobné.

A jakou taktiku na středeční klání Slaňáci zvolí? „Závod pojedeme jako každý jiný,“ odtušil Milan Mach. „To znamená se snahou o co nejlepší výkon a výsledek. Na jistotu určitě nepojedeme. Chtěli bychom rozhodnout už v Praze.“

Zda se jim to povede, můžete prozatím hlasovat v naší nové anketě.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)