Další osud letošních ledů má být známý nejpozději zítra

Nepomuk – 26. ledna
Závody obou českých šampionátů v Chrastné a v Holicích nabídly rozhodně skvělou podívanou. Avšak v neposlední řadě nastolily klíčovou otázku, zda Andrej Diviš, Lukáš Volejník a Vladimír Višváder jsou již šampióny nebo jen leadery průběžných klasifikací, kteří budou muset své postavení hájit v dalších kolech. Pořadatelé z ostatních lokalit, kteří sledovali víkendové závody, se vesměs obávali avízované oblevy, přičemž nejvíce optimismu měli v Nepomuku.

 

8Nepomučtí se objevili v neděli v Holicích se zprávou o devatenácti centimetrech ledu a prosbou o zajištění startovacího zařízení, které nemají z Pardubic. Jako závodní den se nabízí sobota 30. ledna, ovšem otázkou je, jak bude úřadovat vlna teplého vzduchu doprovázená srážkami v kapalném stavu. Petr Moravec, předseda VV SPD, slíbil verdikt nejpozději během středy.

Počasí skloňoval také Miroslav Topinka při otázce, zda se do hry dostane také on se svou Růženou. A i Lukáš Volejník se svým otcem Jaroslavem nad úvahou, zda by se ledaři mohli vrátit ještě jednou do Chrastné.

Pořadatelskou jistotu má pouze Radek Hutla. Vzhledem ke své nominaci do národního týmu v Togliatti bude první únorový víkend již na cestě do Ruska a mítink v Mělicích nebude moci uspořádat.

Ledaři mají v tuto chvíli jedinou jistotu, že nepřijedou do Mělic
Ledaři mají v tuto chvíli jedinou jistotu, že nepřijedou do Mělic

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)