Juniory čekají dva test matche

Slaný a Pardubice – 25. srpna
Nadcházející víkend přináší českých fanouškům doopravdy velké hody. Vedle absolutní jezdecké špičky naší planety, která se už podesáté střetne na Markétě, jsou v plánu ještě tři další mezinárodní závody. Dva z nich jsou test matche naší juniorské špičky s jihoslovanskými vrstevníky, které jsou na pořadu dnes večer ve Slaném a zítra dopoledne v Pardubicích. Ve Slaném se navíc uskuteční další ročník Memoriálu Antonína Vildeho.

Oba test matche se pojedou ve stylu dvojutkání na patnáct jízd. By se sestavy našeho týmu pro oba dny v detailech liší, na dráze se objeví takřka celá naše juniorská špička. Chybí prakticky pouze Martin Málek a Slovák Martin Vaculík, který se připravuje na nedělní Zlatou přilbu SNP doma v Žarnovici. V rozhodnutích obou závodníků nestartovat dozajista sehrála svou roli kombinace velké vzdálenosti a nevyplácení náhrad. Ve startovní listině pardubického závodu figuruje i Martin Gavenda. Ovšem vzhledem ke středeční explozi jeho motoru se nad jeho startem vznáší otazník.

Dnes ve Slaném bude závod doprovázet také Memoriál Antonína Vildeho, který se po letech loni v září znovu vrátil do českého plochodrážního kalendáře. Jeho podoba je zredukována na formu nadstavbového klání. Dvě semifinálové jízdy, v nichž budou mít své zastoupení obě soupeřící strany, určí čtyři finalisty. Pátý posléze přibude na divokou kartu. Finalisté si odnesou hodnotné ceny od společností PRO TEC, Rimini Mladá Boleslav a Jawa Divišov a od rodiny Antonína Vildeho. Vítěz ke všemu získá cenu od firmy Velvana Velvary a dokonce i živé sele věnované zemědělskou farmou Dvůr Hobšovice.

Pěkné ceny získá i pět diváků v tombole slosovatelných programů. Vítěz si ze Slaného odveze motokrosovou padesátku pro začínající jezdce věnovanou firmou Panako, druhý autobaterii od firmy Tutr a další tři automobilové potřeby od firmy Autodíly Špička.

Vedle mladíků dnes na slánský ovál vjedou také veteráni. Účast v exhibici přislíbili Václav Buranda, František Kalina,Václav Koucký, Ladislav Hradecký, Daniel Boháč, Josef Rybář a Karel Průcha.

A ještě zpráva o počasí. Dle Antonína Vildeho mladšího, slánského tiskového šéfa a syna závodníka, na jehož počest se dnes pojede, ranní d隝 slánskému oválu jedině pomohl. Dopoledne už ve Slaném neprší.

Sestavy na oba test matche:

Slaný – dnes v 17:30  
Česká republika Chorvatsko – Slovinsko
1 Filip Šitera, Plzeň 9 Jurica Pavlic, CRO
2 Věroslav Kollert, Mšeno 10 Ivan Vargek, CRO
3 Hynek Štichauer, Pardubice 11 Renato Cvetko, CRO
4 Pavel Fuksa, Pardubice 12 Matija Duh, SLO
5 Matěj Kůs, Praha 13 Samo Kukovica, SLO
6 Antonín Galliani, Praha 14 Alexandr Conda, SLO
7 Patrik Linhart, Slaný  
 
 
Pardubice – zítra v 11:00  
Česká republika Chorvatsko – Slovinsko
1 Hynek Štichauer, Pardubice 9 Jurica Pavlic, CRO
2 Pavel Fuksa, Pardubice 10 Ivan Vargek, CRO
3 Filip Šitera, Plzeň 11 Renato Cvetko, CRO
4 Martin Gavenda, Březolupy 12 Matija Duh, SLO
5 Matěj Kůs, Praha 13 Samo Kukovica, SLO
6 Patrik Linhart, Slaný 14 Alexandr Conda, SLO
7 Luboš Velinský, Pardubice  

Memoriál Antonína Vildeho – Slaný:
dvě semifinále, první dva postupují do finále, pátý finalista startuje na divokou kartu. V závodě veteránů startují Václav Buranda, František Kalina,Václav Koucký, Ladislav Hradecký, Daniel Boháč, Josef Rybář a Karel Průcha.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)