Mšeňáci trénovali ve Svitavách a Opole

Svitavy – 13. srpna
Ve čtvrtek konečně po dvou závodních pokusech zmařených rozmary počasí zabouřily plochodrážní motory ve svitavské Cihelně. Dráhu, na níž se příští sobotu uskuteční další kolo první ligy, ochutnali Jakub Hejral a Jaromír Otruba. Po malém zdržení vinou dopravního kolapsu na průtahu státní silnice Vysokým Mýtem se k nim připojil také Vladimír Višváder. Oba Mšeňáci trénovali ještě v pátek v polském Opole. Jakub Hejral však magazínu speedwayA-Z řekl, že zatím není jisté, zda se ve Svitavách nakonec při závodech objeví.

„Řeším dilema,“ svěřil se. „Ve stejný den máme polskou ligu. V Miskolci je totiž v neděli pou, takže nám to přeložili na sobotu. Zatím jsem se o tom s trenérem ale ještě nebavil. Ligu ale máme vyhranou, takže to snad nebude problém.“ Pokud mu Antonín Kasper dá zelenou ke startu s vestou polské Pily, bude suverénní celek první ligy oslaben už o druhého závodníka. Filip Šitera bude reprezentovat Českou republiku ve finále mistrovství Evropy do devatenácti let v chorvatském Goričanu. Díky této termínové kolizi však budou jezdecky trpět i Pardubice a Praha, protože do Goričanu míří také Hynek Štichauer a Matěj Kůs.

A jak se Jakubovi Hejralovi zamlouval tréninkový program? „Ve Svitavách to bylo trošku divoký,“ hodnotil. „Dost to tam s náma házelo. A to bylo dost suchý, takže teď vím, že rozhodnutí zrušit v červnu ten závod bylo asi dobrý. Jezdili jsme tam od půl pátý skoro do půl osmý. V Opole to bylo bohovský. Šli jsme vždycky na dvě kola na pásku. V jedný jízdě jsem měl jen o pětadvacet setin horší čas než jejich nejlepší závodník. Chtěl bych trénovat taky dneska, buď v Chabařovicích nebo zase ve Svitavách. Ale nevím, jak to bude s počasím.“

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)