Vítězství i technické trable provázely slánské závodníky v Bavorsku

Neustadt/Donau – 29. července
Trojice slánských stopětadvacítkářů se minulý víkend vydala na závody do bavorského Neustadt/Donau. Na programu byly kubatury do 50, 125, 250 a 500 ccm, navíc program doplňoval tréninkový závod sajdkár. Čeští závodníci se v německé konkurenci neztratili, by je o lepší výsledek připravily technické potíže.

V každé jízdě proti sobě bojovalo hned sedm stopětadvacítkáři. Jak Roman Čejka, tak Eduard Krčmář rozehráli mítink triumfy. Tomáš Habada dojel třetí. Ve druhé sérii narazili všichni tři Češi na sebe. Vyhrál Eduard Krčmář před Romanem Čejkou. Tomáš Habada však najel do pásky.

Tím jakoby odstartovala série českých problémů. V poslední sérii musel Eduard Krčmář kvůli chudé směsi opustit vedoucí příčku těsně před cílem. Podobně se kvůli poruše zapalování vedlo i Romanu Čejkovi. Ten však stačil protnout metu jako druhý.

Sedm nejúspěšnějších postoupilo do finálové jízdy. Chyběl mezi nimi Tomáš Habada, jemuž k postupu nepomohlo ani třetí místo ze závěrečné série. Ve finále triumfoval Eduard Krčmář, zatímco Roman Čejka kvůli zapalování skončil krátce po startu.

Protože se však body z finálové jízdy přičítaly k základní sérii, na prvních dvou místech se umístili Němci Rineunburger (29 bodů) a Hofman (25). Eduardu Krčmářovi (24) připadlo třetí místo, Roman Čejka byl šestý.

Dnes slánské trio odjíždí na soustředění do polského Rybniku. A v pátek je ve Mšeně čeká další kolo českého šampionátu.

Ilustrační foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)