Veteráni zaplavili Opletalku

Praha – 7. listopadu
V sobotu měli opět veteráni závodníci v AČR svoji výroční podzimní schůzi a konferenci svého svazu. Hned od rána probíhala prezentace, placení příspěvků na příští rok a promítání filmů se závodní tematikou jak auto, tak i moto.

 

Veteráni se po půl roce opět sešli v budově AČR
Veteráni se po půl roce opět sešli v budově AČR

Po první zprávě o činnosti a hospodaření se vzpomínalo  na zesnulé v posledním půlroce minutou ticha. Svůj příspěvek přednesl i prezident AČR Roman Ječmínek. Schvaloval se i nový mírně pozměněný výkonný výbor. Jednohlasně!

Po té se předávaly ceny jubilantům. Pro úspěšné závodníky poháry, pro ty ostatní plakety. Z ploché dráhy nejznámějšímu veteránistovi Jiřímu Šmídovi k jeho 85. výročí narození.

JIří Šmída přebírá ocenění od Miloslava Vernera
JIří Šmída přebírá ocenění od Miloslava Vernera

V diskuzi měl svůj příspěvek i poděkování mimo jiné i pan Šmída, kde se zmínil o veteránských závodech v Mariánských lázních a v Pardubicích, které pořádá se svým synem.

V další diskuzi promluvil i místopředseda Miloslav Verner o akcích tohoto roku. O sázení stromků v aleji  od slavných osobností ve Staré Boleslavi a odhaleni pamětní desky v místech, kde se zabil slavný silniční závodník Gusta Havel ve Vršovicích.

Gulášek je již tradiční záležitostí
Gulášek je již tradiční záležitostí

Během celého dopoledne měl každý možnost se občerstvit pivem, limonádou či kávou. Po skončení již tradiční gulášek. Setkání bylo tentokrát ozvláštněno přítomností finského automobilového závodníka Ari Vatanena z Finska, který se v Opletalce zastavil cestou z Brna.

Ještě jednou Jiří Šmída
Ještě jednou Jiří Šmída

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV)

Ari Vatanen v Praze
Ari Vatanen v Praze