František Kalina má v hledáčku Michaela Hádka

Pardubice – 22. července
Talentovaný junior extraligové Plzně a personální krizí postižené prvoligové pardubické béčko jsou protiklady, které se musely přitáhnout jako dva magnety. František Kalina, kouč ZP Pardubice 2, magazínu speedwayA-Z prozradil, že se dohodl s Michaelem Hádkem o jeho prvoligových startech. Zároveň však připustil, že prozatím nemá oficiální vyjádření PK Plzeň. K rozšíření soupisky po 30. červnu je navíc zapotřebí souhlas všech ostatních klubů.

„Dohodli jsme se s Michaelem, že za nás pojede, když budeme potřebovat,“ řekl František Kalina. „Nyní to musí po oficiální části posvětit pan Klíma. Myslím si, že by s tím nemusel bejt problém. Stejně tak se souhlasem ostatních klubů, protože už stejně nemůžeme v lize nikoho ohrozit.“

Každopádně Pardubice dnes vyrážejí do Březolup ještě výhradně se svými závodníky. Dle informací jejich kouče však není vyloučena účast Michaela Hádka už v následujícím kole ve Svitavách (19. srpna). Tomu nahrává také termínová kolize s finále evropského šampionátu do devatenácti let, kam se kvalifikoval Hynek Štichauer.

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon D Mark II)