Češi v akci 165

Uplynulý týden byl na českých oválech opět plný závodního dění. Mítinky v Divišově, Pardubicích, Chabařovicích a v Březolupech nabídly skvělé závodní momenty a navnadily na nadcházející sedmidenní období, jehož vrcholem je druhé finále mistrovství republiky jednotlivců v sobotu na plzeňských Borech. Tradiční pondělní kompilace magazínu speedwayA-Z vás vezme na zahraniční stadióny zpátky do minulého týdne, kde měli největší důvod k radosti Hynek Štichauer v Glasgowě a Tomáš Suchánek v Míšni.

 

Hynek Štichauer se s českou extraligou rozloučil v pondělí v Divišově
Hynek Štichauer se s českou extraligou rozloučil v pondělí v Divišově

Zdeněk Simota se měl objevit v posledních dvou kolech extraligy za Mšeno, z čehož sešlo vinou logistických potíží v souvislosti s postupem Plymouthu do play-off Premier League. V něm však jihočeský závodník narazil na Hynka Štichauera, s nímž se u nás neutkal.

Páteční závod v Plymouthu se stal kořistí domácích, kteří nad Glasgowem vyhráli těsně 46:44. Zdeněk Simota inkasoval devět bodů se třemi bonusy (3 1 3 1 1). Hynek Štichauer na druhé straně barikády dosáhl na dva body se dvěma bonusy (1 1 0 0).

Nedělní odveta vyzněla lépe pro skotský klub, jenž triumfem 56:34 upravil celkové skóre na 100:80 a postoupil do semifinále. Hynek Štichauer byl s pěti body a jedním bonusem (1 1 0 1 2) lepší než Zdeněk Simota, jenž bodoval až díky svému vítězství v rozjížďce s číslem čtrnáct (0 0 0 0 3), kdy dojel do cíle shodou okolností před Hynkem Štichauerem.

Zatímco Lubomír Vozár v pátek večer slavil sedmdesáté narozeniny až do ranních hodin, jeho závodníci vyráželi na cesty. Václav Milík se v pouťáku o Pohár prezidenta města Czestochowa objevil ve dvou jízdách, aby celkově skončil patnáctý (0 1 – – -). Mítink skončil triumfem Patryka Dudka, jenž dojel do cíle finálové jízdy před Przemyslawem Pawlickim, Leonem Madsenem a Andreasem Jonssonem.

Tomáš Suchánek se z Pardubic vypravil do Míšně
Tomáš Suchánek se z Pardubic vypravil do Míšně

Jaroslav Petrák po pardubickém závodě přivezl své motocykly do dílny Tomáše Suchánka, aby se společně vydali na závod o míšeňskou stříbrnou plechovou botu, jež se konala již po třiačtyřicáté. Zvítězil Daniel Gappmaier (15) před Dánem Samem Jensenem (14), zatímco Tomáš Suchánek (1 3 2 3 2 = 11) porazil v rozjezdu o třetí místo Wojciecha Lisieckeho. Jaroslav Petrák (1 1 0 1 1) skončil se čtyřmi body třináctý.

Foto: Mirek Horáček