Duel Zdeňka Holuba a Eduarda Krčmáře se zítra dostane ke svému konci

Březolupy – 2. října
Letošní česká juniorka je charakterizována zejména soubojem Eduarda Krčmáře a Zdeňka Holuba o titul. Pražanův náskok po šesti kolech narostl na šest bodů, jenže po pádu při extralize na Markétě musel vynechat sedmý podnik v Plzni. Slaňák dokonale profitoval ze situace, připsal si patnáct bodů a od Zdeňka Holuba jej v současné době dělí tři body. Jejich duel dojde svého rozuzlení zítra v Březolupech.

 

Souboj Eduarda Krčmáře a Zdeňka Holuba dojde svého vyvrcholení zítra v Březolupech
Souboj Eduarda Krčmáře a Zdeňka Holuba dojde svého vyvrcholení zítra v Březolupech

Tři body jsou na první pohled dostatečný náskok. Jenže oba pretendenti mistrovského trůnu se jen letos přesvědčili, že se dají ztratit během jedné jediné rozjížďky. Eduard Krčmář ve Slaném, kdy byl určen za viníka pádu Zdeňka Holuba a ve Svitavách, kde mu vedení sebral uklepaný kabel cívky. Zdeněk Holub zase upadl v posledním kole závěrečné jízdy v Liberci, když mu jen pár sekund zbývalo, aby zkompletoval patnáctibodové maximum.

Ondřej Smetana má namířeno k bronzu
Ondřej Smetana má namířeno k bronzu

Strategie na zítřek je proto pro oba jasná. Nesmí ztrácet body a to nejen ve společném souboji v rozjížďce s číslem jedenáct, kde se jim o společnost na startovním roštu postarají Ondřej Smetana a Patrik Mikel. Ale ani v ostatních čtyřech případech, protože za každé zaváhání se může platit zlatem. A to nejen obrazně, ale i doslova.

Finálová část české juniorky se v Březolupech uskuteční již popatnácté, avšak ještě nikdy nebyla konfrontována s nízkým početním stavem jako letos. Ve startovní listině figuruje třináct jmen, z toho dvě jsou slovenská.

Startovní listina:

1 Kryštof Rybář, Divišov
2 Josef Novák, Pardubice
3 Ondřej Smetana, Praha
4 Ján Mihálik, SK
5 Filip Hájek, Praha
6 Martin Mejtský, Pardubice
7 neobsazeno
8 Zdeněk Holub, Praha
9 Eduard Krčmář, Slaný
10 neobsazeno
11 neobsazeno
12 Michal Škurla, Praha
13 Štěpán Řezníček, Březolupy
14 Patrik Mikel, Březolupy
15 Michal Tomka, SK
16 Adam Fencl, Slaný

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark IV) a Mirek Horáček